D1: Een kille zaterdag die antarctisch koud werd…

Blauw van de kou…

Een kille zaterdag in december, de adventsweken zijn al begonnen. Volleyballend Nederland is op weg naar de break met Kerst en of je het nu wil of niet, ook hier word je geconfronteerd met politiek.

Niet dat wij ons hoofd moeten breken, wie we vanuit het bestuur afvaardigen naar de uitwedstrijd van Dames 1, en met wat voor sjaaltje die op de tribune gaat zitten, of met een statement voor de uitstervende mammoet. Nee voor ons is het nog veel erger.

Stap terug in de ijstijd
Sprekend over een mammoet, het leek zaterdag wel een stap terug in de tijd, en daarbij moet u denken aan de goeie ouwe IJstijd. De laatste ijstijd, genaamd het Weichseliaan, eindigde volgens de Wikipedia ongeveer 10.000 jaar geleden, maar zoals wij allen weten, staat ook daar niet alleen de waarheid in…… Als u zich ondertussen afvraagt, waar dit verhaal naar toe gaat, dan is dat bij mij als schrijver ook zo hoor!

In de grote middenmoot
We speelden zaterdag in Geesteren tegen Tornado dat in de stand op gelijke hoogte met ons in de grote middenmoot staat. De Ransuil ken ik bijna nog beter dan ons gezellige Trefpunt in Weerselo, dus ik kreeg een warm onthaal en heb heel wat bekenden de hand geschud. Tot zover niets aan de hand. Maar toen gingen we de hal in….. En daar komen de lijnen in het verhaal bij elkaar: wat was het daar ANTARCTISCH KOUD!

Alle begrip maar als dit voorbode is
Uiteraard alle begrip voor beheerders van sporthallen, die door onze beleidsmakers uit Den Haag worden geconfronteerd met stijgende energieprijzen, maar dit kan toch echt niet de voorbode zijn van wat ons als amateursporters te wachten staat. En ja, ik kan best prima overdrijven, maar dit was eigenlijk niet te doen. Ik heb nog nooit van mijn leven staan te coachen in vol trainingspak, maar nu had de winterjas er prima bij aan gekund. Ik denk dat de dames die hebben zitten te tellen nu nog thuis aan het opwarmen zijn….

Met een miniatuurspeldje er tussenuit
En dan hebben we een minister van Sport, die wegloopt bij een vergadering over ondersteuning van de amateursport in Nederland, omdat ze met een sjaaltje, oh nee wacht, een miniatuurspeldje (met een verhullend sjaaltje er over heen) naar Qatar moet, om daar in de airco te gaan zitten belangrijk doen.

Kortom, waar gaan wij naar toe in volleyballand? En dus ook bij de overige zaalsporten?

Op beide fronten geen leuke middag
Dit was dus geen leuke middag, althans, op gevoelstemperatuur niet maar ook niet sportief gezien. Klopt! Wij waren niet compleet, maar als de tegenstander het voor elkaar krijgt om wel een hartstochtelijk spelletje op de vloer te leggen, met strijd en passie, en wij niet, dan ligt het daar volgens mij niet aan. Dan moeten we op zoek naar andere dingen deze week. We verliezen in Geesteren met 3-1 en dan mogen we ons koesteren en warmen aan dat ene (licht)puntje………

Namens D1, Gerjan (trainer/coach)

Voor alle verslagen van de regionale volleybalclubs: