D1: Weer net niet…..maar punt is beter dan niets!

Uit naar Assen, waar we mogen spelen tegen inmiddels het 3de team van een van de weinige topclubs in Noord-Nederland. Een hal, waar de hele dag wedstrijden staan gepland op 6 (!) velden. Een club met ambities en inmiddels uitkomend in de eredivisie en ook daar gaat het goed. 

Wedstrijden lopen uit, dus kunnen we eerst nog even kijken naar de heren van Sudosa. Die laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan in de Topdivisie. Maar dan mogen wij op een bijveldje beginnen aan de warming up. Niet iedereen helemaal fris, wat ziek geweest afgelopen week, maar we staan er wel. We beginnen ook prima, maar moeten aan het einde van de set de rekening betalen voor de eigen fouten: 25-20 (1-0). 

Tactische wissels betalen zich uit
Dat doen we in set 2 beter en dan vooral in de eindfase. Die is spannend en lijkt wat chaotisch door veel tactische wissels aan onze kant. Toch betaalt dit zich uit en zijn we met 22-25 winnaar in de set (1-1). Wel is Ezgi inmiddels uitgevallen, dus spelen we inmiddels zonder libero. Gewoon met mids in de passlijn, en dan ook nog de set winnen…. bijzonder!

We kiezen ervoor om geen nieuwe libero aan te wijzen, maar gaan zo verder. Dat moeten we in set drie bekopen met een beste zeperd: 25-13 (2-1). Weggeserveerd!

Omgaan met tegenslag
Set vier lijkt het als een nachtkaars uit te gaan, maar dat is schijn. We laten zien dat we ook met tegenslag om kunnen gaan. Langzaam krabbelen we op, en komen zowaar terug in de set en de wedstrijd. Toch breekt onze passlijn ons op en staat Sudosa op 24-19 met 5 matchpoints. Een killblock draait de 20 op de bordjes en serveert Isa twee aces: 24-22.

Time-out voor de groenen (in het zwart). Na de time-out? Serveert Isa gewoon weer een ace! En dan volgen een paar vechtrallys, die wij weten te winnen en op 24-25 krijgen we de kans om een tiebreak af te dwingen. Maar net als in de voorgaande wedstrijden, is het weer een gevalletje van ‘net niet’…..

Met 27-25 is het afgelopen (3-1) en nemen we maar 1 punt mee naar Weerselo. Maar hé, dat is altijd nog beter dan niks!