D1: Weer spannend, nu drie keer ‘net niet’…..

Een avondwedstrijd in Groningen, om 17.30 uur in de Struikhal. Soms een groene hel, nu zou het een geel/blauwe moeten zijn. In dit geval speelden we tegen Donitas, een team dat we twee weken in ons eigen Trefpunt nog konden verslaan. Toen was het ook een spannende aangelegenheid, dat werd het nu weer.

Een drukte van jewelste daar, in die studentenhal. Overal slingeren tassen, een rumoerige en studentikoze kantine, koffie in kartonnen bekertjes, een heel andere wereld dan wat we gewend zijn. Voor de meeste van onze speelsters ook de eerste keer in deze rumoerige hal. Een van de sporthallen waar je ’s avonds als je er weer vertrekt een pieptoon van in je hoofd overhoudt. Ik had m zondags zelfs nog.

Geen favoriete hal, wel leuke sfeer
Kortom, voor mij is het geen favoriete hal om naar toe te gaan. Niet eens zozeer om de sfeer, want die is daar juist altijd wel leuk. Veel kabaal van de tribunes en altijd veel supporters aanwezig. Ook deze zaterdagavond is er veel volk op de tribune, al zitten die meer aan de andere kant van de hal, want daar speelt Heren 1 van de studenten en daar zit een heel koor op de tribune met trommels.

Vier keer eenzelfde soort set
Onze wedstrijd begint en eigenlijk zien we vier keer eenzelfde soort set. Wij beginnen te afwachtend, Donitas loopt uit. Vervolgens lopen wij een heel eind weer in, maar is de inhaalrace drie keer te laat. We stranden in set 1, 3 en 4 steeds op 25-23. Dat is niet leuk verliezen, maar ja, dat is verliezen wel vaker niet.

Alleen in derde set tij gekeerd
Alleen in set 3 weten we het tij op tijd te keren. Een serveserie van Jiska van een punt of 9 brengt ons aan de goede kant van de score: 20-25. Daarmee nemen we 1 punt mee, terwijl de totaalscore 95-94 in het voordeel van de thuisspelende ploeg is. En dan hebben zij er 1 meer gescoord en ben je dus de terechte winnaar.

Iedereen wint van iedereen
Met dat ene puntje consolideren we een plek in het linkerrijtje, maar zien we ook, dat het veld wel aardig in elkaar schuift, doordat iedereen blijkbaar van bijna iedereen kan winnen. Nu een weekje vrij, op 26 november gaan we naar Sudosa Assen.

Namens Wevo’70 D1, Gerjan, trainer/coach