D1: Koploper verliest van nieuwe koploper

In een prachtige ambiance werd in Weerselo afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen Wevo’70 en Halley (Wehl) gespeeld. In de stand stond Wevo’70 bovenaan met een punt voorsprong op Halley, dat nog een wedstrijd tegoed had. Afgelopen seizoen werd Halley met overmacht kampioen in onze divisie en ondanks een paar wijzigingen, is het nog steeds een team dat hoge ogen gaat gooien dit seizoen.

Dat was in set 1 eigenlijk niet te merken. Wevo’70 begon met heel veel servedruk en een goed sluitende blokkering aan de wedstrijd en speelde Halley helemaal zoek: 25-13 (1-0). In set twee begonnen we ook weer sterk, maar kon je merken dat Halley meer vat kreeg op ons spelletje. Dat ontaardde in een spannende eindfase, die wij boven de 20 weer blokkerend in ons voordeel wisten te beslissen 28-26 (2-0).

Zomaar 2-0 voor tegen de kampioen
Dan sta je zomaar 2-0 voor tegen de regerend kampioen! In set 3 wordt de druk op ons steeds groter, maar toch weten we bij te blijven en komen weer met een sterke eindfase. Op 20-20 komen we erop en erover, lijkt het. Op 21-20 voor ons slaat Halley de bal buiten de lijnen tegen de coach aan. Wij blij en juichen, tegenstander berust in de fout. Maar dan ziet de man op de stoel het als enige in de hal anders….. En daar waar hij de hele wedstrijd kijkt naar de tweede, als het om ballen aan de zijlijn gaat, doet hij dat bij deze bal niet. En ja, de tweede geeft keurig aan dat de bal ‘uit’ is. Maar het mag niet baten. Dus in plaats van 22-20 wordt het 21-21….. De set flopt als een nachtkaars uit: 21-25 (2-1).

In set 4 beleven wij, wat Halley in set 1 beleefde: totaal geen grip meer op het spel en met 14-25 bereikt Halley de tiebreak (2-2).
(lees verder onder de foto)

Spanning in set 5: 11-10 voor…

Het publiek schreeuwt: 1, 1, 1. Die laatste kwam er helaas net niet.

De tiebreak geeft in zijn eentje de wedstrijd nog even dunnetjes weer. Eerst een sterk Halley dat op 1-6 komt. Een terugvechtend Wevo’70 dat de wissel op 7-8 ziet. Halley loopt uit naar 7-9 en het lijkt gebeurd. Maar nee, weer komen we terug en gaan er in een serie overheen naar 11-9. Dan begint het coachspelletje met allemaal time-outs en wissels. De een haalt meer effect dan de andere en de eindfase is loeispannend. We krijgen twee keer de kans om het af te maken, maar dat doen we net niet. En als Halley op 17-18 de kans krijgt, doen ze het wel: 17-19 (2-3).
(lees verder onder de foto)

Prachtige wedstrijd voor talrijk publiek
Dan is het voorbij en realiseren we ons pas wat er net is gebeurd. Een prachtige wedstrijd voor het weer talrijke publiek, met net niet het einde dat we onszelf hadden gegund. Felicitaties naar onze gasten, het was een prachtwedstrijd!

Wevo D1.