D1: En dat is 10 UIT 13…

In het grote Landstede Sportcentrum in Zwolle mochten we afgelopen zaterdag om 14.00 uur al beginnen tegen VC Zwolle 2. De reserves van eredivisieploeg Regio Zwolle staan het hele seizoen al onderin de eerste divisie A, een plek waar wij ver van weg willen blijven…

We waren niet compleet, dus de wisselmogelijkheden waren wat beperkter dan gebruikelijk.De grote hal, in combinatie met een hoog dak, brengt met zich mee dat ballen langer in de rally blijven. VC Zwolle verdedigde daardoor veel ballen en we speelden veel lange rally’s.
Opvallend was, dat alle sets aan dezelfde zijde van het veld werden gewonnen. 22-25, 25-17, 20-25 en 25-18 betekende na vier sets een 2-2 tussenstand. Ook in de tiebreak hetzelfde verloop. Na de veldwissel stonden wij weer aan de ‘goede’ kant en sloten met 11-15 weer winnend af: 2-3.
Qua scorebord- en ranglijstjournalistiek zou je kunnen denken aan kostbaar puntenverlies tegen de nummer 12, maar zo zien wij dat niet. Ook deze wedstrijd troffen we weer een tegenstander die er een wedstrijd van maakte en verdiend punten uit de wedstrijd haalde.

Hadden er meer punten voor ons in gezeten? Jazeker, maar daarvoor was meer nodig, dan dat we vandaag konden laten zien. En dan ben je na het laatste punt gewoon weer blij met weer een overwinning!
Dat betekent na 13 wedstrijden al de 10de overwinning en daarmee bivakkeren we nog steeds op plek 2! Het houdt maar niet op…