Gerjan Heerkes ook komend seizoen trainer van D1!

Gerjan Heerkes staat ook komend seizoen aan het roer van dames 1 van Wevo’70. De trainer/coach uit Beerzerveld begint dan aan zijn derde seizoen bij onze club.

Het is niet zo vreemd dat club en trainer met elkaar verder willen. Onder zijn technische leiding dwong de ploeg vorig seizoen in de tweede divisie een plek af in de p/d-wedstrijden en ging dit seizoen de uitdaging aan in de eerste divisie. Een niveau waarop Wevo’70 nog nooit speelde, maar waarop de dames in de eerste competitiehelft een verpletterende indruk achterlieten. Ze waren zelfs even koploper en staan nu nog steeds stevig bovenin het rijtje achtervolgers op titelfavoriet en leider Veracles.

TC: Zeer content
Herbert Dierking en Daniek Scholten lichten namens de technische commissie het besluit toe. Herbert: “We zijn vanzelfsprekend zeer content met de goede resultaten tot nu toe. Maar er is meer dan dat. De samenwerking bevalt heel goed. En we hebben tegelijk gekeken naar de wensen en mogelijkheden komend seizoen.” Daniek vult aan: “Op basis daarvan en na overleg met het team en Gerjan, zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag verder gaan samen. We hopen op weer een mooi seizoen met het doorontwikkelen van het team en, als het even kan, ook weer mooie resultaten.”

Gerjan: club en team past bij mij
Gerjan is tot dezelfde conclusie gekomen: “Ik blijf graag in Weerselo omdat ik het gevoel heb dat het een club is die bij mij past. En dat geldt ook voor het team, qua speelsters en qua instelling. Niet alles aan de kant voor alleen maar de prestatie, maar op een heel mooi niveau spelen en tegelijk over en weer rekening houden met andere zaken. Zo weten en accepteren ze bijvoorbeeld, dat ik naast volleybal een druk bestaan heb met een gezin en een eigen bedrijf. En nog een andere hobby naast volleybal (duivensport-RB) die ook tijd kost. Dat de resultaten nu fantastisch zijn, is een extraatje. Maar het gaat vooral om de club en de mensen dat ik graag weer toezeg.”

Overigens heeft ook Jos Kamphuis, de huidige trainer van dames 2 en meisjes C, toegezegd komend seizoen actief te blijven als trainer voor de club in zijn geboorteplaats. Over de exacte invulling van zijn taken volgt nog verder overleg.