Wevo’70 D1-VC Sneek 2: Wat een wedstrijd!!

In de voorbeschouwing op dit seizoen in de Eerste divisie A, had onze trainer/coach Gerjan VC Sneek 2 een plek op het podium toegedacht. Dit op basis van de speelsters met eredivisie-ervaring, aangevuld met een paar jonge talenten. Technisch een sterke basis en qua spelletje ook tactisch goed in elkaar, kortom een ploeg om rekening mee te houden. Toch staan ze niet boven in de kop van de Eerste divisie, en dat komt mede doordat ze niet altijd compleet kunnen aantreden.


Maar (zul je altijd zien…) afgelopen zaterdag waren ze compleet! En dat hebben we geweten, want er ontstond een prachtige wedstrijd, met alles erop en eraan.
De eerste set was voor de gasten. Als de brandweer startte de rode brigade en kwam op 1-6 en 2-9. Wij konden in de achtervolging en dat deden we ook. Punt voor punt kwamen we dichterbij en op 18-19 waren we er vrijwel bij. De Friezinnen gaven echter geen krimp en speelden vervolgens in een flow naar 19-25.

Sterk serveren
De klasse van Wevo’70 bleek vervolgens in de twee volgende sets. Sterk serverend werd de blokkering een belangrijk wapen. Met 25-20 en 25-15 speelden we twee degelijke sets en kwamen 2-1 in sets voor. Een spelletje op een hoog niveau, waarbij we dicht in de buurt van onze ‘beste’ wedstrijd van het seizoen kwamen! Dat lag mede aan de tegenstander, die dat ook van ons vroeg. 

Vastzitten
In set 4 kwamen we op 4-1 en niets leek ons meer in de weg te staan, op weg naar een 3-1 zege. Totdat het arbitrale duo niet zag, dat een ace pas na de stuit werd gespeeld en Sneek de rally won. En in plaats van 5-1 stond het even later 4-9! In die fase lieten we het hoge niveau even los en moesten weer gaan werken en inhalen. Dat deden we vervolgens, gesteund door het Weerselose publiek. Weer haalden we punt voor punt in, tot aan 20-20. Vervolgens kwamen we na een onderbreking vast te zitten in een rotatie en stond het met 21-25 zomaar 2-2.

Al bijna 2 uur gespeeld
We hadden toen al bijna 2 uur gespeeld en toen moest er dus nog een tiebreak volgen. En wat voor eentje….
Om en om werden de punten gemaakt, de ene rally nog langer dan de andere. Op 8-6 gingen we wisselen maar dat poetste VC Sneek zo weer weg: 8-8. Weer kwamen we voor (11-8) maar een paar sterke ballen van Sneek en een paar ongelukkige van ons later, stonden we opeens op 11-13 bijna met de rug tegen de muur. Een foute serve van Sneek na onze tweede time-out en een ace van ons verder, was het weer gelijk: 13-13. Na de tweede time-out van Sneek gingen wij aanvallend in de fout: eerste matchpoint voor de Friezinnen. We werkten het weg, de volgende twee ook (dankzij wat hulp van de tegenstander) en op onze eerste kans sloegen we via een rally meteen toe: 18-16.

Prachtig ontlading
Weer een overwinning in de tiebreak, de derde achter elkaar! Prachtige ontlading bij de speelsters maar ook op de tribune. Weer een zege en na 14 speelrondes nog steeds op de tweede plaats.
Aankomend weekend spelen we op zondag (!) om 14.30u in Borne tegen Apollo 8. Een van de weinige ploegen die in de heenronde van ons heeft kunnen winnen….. in een tiebreak…..
Lekker dichtbij, dus wie weet, tot dan!

Wevo Dames 1