D1: en weer loopt SSS zich in topper stuk op de Blauwe Muur…

Drie weekenden geen wedstrijd gespeeld, vorig weekend carnaval, dus niet optimaal kunnen trainen, en dan staat de topper in het Trefpunt op het programma: #2 Wevo’70 tegen #3 Kapmakelaardij SSS. Verschil op voorhand maar 2 punten. Een topper dus!

De mooie prestaties van het vlaggeschip van het Weerselose damesvolleybal trekt steeds meer toeschouwers naar ‘t Trefpunt. Zaterdagmiddag zat het mooi vol en het is vooral leuk om te zien dat er ook steeds meer jeugd komt kijken!

De wedstrijd in Barneveld leverde destijds een verrassende 4-0 winst voor Wevo’70, tegen de toenmalig koploper SSS. Nu, een half seizoen verder, is het kampioenschap voor beide teams niet meer in zicht en rest de strijd om plaats 2, met het recht op promotiewedstrijden.

De wedstrijd begon voor de thuisploeg met een 4-1 voorsprong. SSS leek wat nerveus en kreeg geen vat op de messcherpe service en kon alleen via de buitenkanten proberen aan te vallen. Maar daar trokken de Weerselose vrouwen vanaf het begin de Blauwe Muur op. In de eerste set 6 en in de tweede set 8 directe blokpunten! Daar lag de basis voor twee puike sets en met 25-16 en 25-18 nam Wevo’70 een 2-0 voorsprong.

Set 3 startte de thuisploeg twee versnellingen te laag. SSS kwam beter in haar spel en liep gestaag uit naar 10-16. Twee time-outs kort op elkaar schudden de ploeg wakker en schakelde heel vlot weer naar de hoogste versnelling. Tessie Berends kwam binnen de lijn en debuteerde verdienstelijk in deze set. Op 19-20 kon Wevo’70 aanklampen en gingen we er over: 25-21 (3-0).

Voor zover er al druk was, was die er af, de winst was binnen. SSS kon een paar keer op voorsprong komen, maar steeds was er een passend antwoord. Sterk serverend volgens het strijdplan en bijna elke aanval blokkerend konden we ook het bonuspunt binnen halen: 25-22 (4-0).

Met deze klinkende zege staan we nu 7 punten los van de nummer drie. Komende zaterdag de Dinkellandderby in Denekamp. Daar staat nog een kleine rekening open, want thuis leverden we tiebreak destijds met 22-24 in.