D1 haalt hard uit naar Angstgegner…….

Silke zet een blok tegen Apollo. FOTO RUDY VAN ‘T ROOD

Als je in 7 voorgaande onderlinge wedstrijden nooit van een tegenstander hebt kunnen winnen, dan is dat met recht een Angstgegner. Niet dat we er zo bang voor zijn, trouwens, maar het wil dan gewoon niet lukken.

De wedstrijd in Weerselo tegen de reserves van Apollo 8 eindigde in 2-3, waarbij we kansen hebben gehad in de tiebreak, maar een 13-11 voorsprong niet over de streep konden trekken.

En dan was het ook nog een eens op een zondag, in plaats van de vertrouwde zaterdag. Om 14.30 uur mochten we beginnen in De Veste in Borne. Apollo 8 stond op de derde plaats met 13-44 en wij stonden op 14-47 op plek twee, maar met al meer verliespunten dan de tegenstander van vandaag. Niets stond een mooie volleybalclash in de weg.

Wevo’70 begon voortvarend aan de wedstrijd, vocaal ondersteund door een grote delegatie toeschouwers, die op deze zondag de wedstrijd live wilden volgen. Direct in het begin liepen we al weg, vooral verdedigend gaven we helemaal niets weg. Totdat plotseling Tessie Berends uitviel met een lelijke enkelblessure. Na enig oponthoud konden we verder spelen, en onverstoorbaar bleef Wevo’70 de voorsprong uitbouwen. Daar waar Apollo 8 normaliter sterk terug kan komen, lieten ze dat nu na en met 25-17 wonnen wij de eerste set.

In set twee eigenlijk hetzelfde beeld, vanaf 8-8 begonnen we weg te lopen, Apollo wist geen gaten te vinden in onze defensie, waarin Myoki Bossink op een ijzersterke manier debuteerde als libero, en wij konden naar hartenlust scoren. Het beeld begon akelig exact op de eerste set te lijken, want halverwege deze set viel ook Suzanne Ganzeboom uit, wederom met een enkelblessure! Deze keer bleef de ploeg ook echter weer stoïcijns in haar spelletje en kwam via een 25-15 zege zelfs op een 2-0 voorsprong.

In set drie en vier gelukkig geen verdere blessuregevallen, maar wel een eentonig spelbeeld. Wevo’70 was oppermachtig en bij Apollo 8 hadden ze geen antwoord op ons spelletje. Met nog een keer 25-17 en 25-15 boekten we een verdiende 4-0 overwinning en sloegen daarmee deze aanval op onze tweede plaats succesvol af.

Ook vanaf deze plaats wensen we Tessie en Suzanne een spoedig herstel toe en hopelijk hebben we ze er snel weer bij!

Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor het carnavalsreces. Thuis in ’t Trefpunt in Weerselo komt Heva/VCV uit Varsseveld op bezoek, we beginnen om 16.30 uur. Zoals altijd hopen we op veel steun!