D1: lastig potje dankzij paar ‘omeunige kill-blocks’ nog gewonnen

201314D1Het einde van de competitie komt steeds dichterbij… Er zijn nog steeds vier teams volop aan het strijden om de 2e plaats. De spanning wordt groter en de wilskracht om er dit jaar écht voor te gaan nog hoger! Na een heftig carnavalsweekend, moesten we nu weer heftig aan de bak!

Het hardwerkende team uit Vasse stond op ons te wachten, al waren we als het aan Esther lag in Tubbergen terecht gekomen… En dat willen we nou juist niet weer!! Dus keerde Hans zijn voertuig en kwamen we in Vasse achter de kerk uit.

Vorig seizoen draaide Esch Stars een goed jaar. Dit seizoen staan ze in de middenmoot, wat ons eigenlijk verrast, want wat dit team goed kan, is van iedere ‘verspeelde’ bal weer een kans tot scoren creëren. De vorige thuiswedstrijd hebben we weliswaar met 4-0 gewonnen, maar dat moesten we ook vandaag nog maar eens waarmaken!

De eerste set begon lekker, wij hadden het heft in handen en onze tegenstander maakte de foutjes… Het blok zat geweldig en er werd verder ook lekker gebald. We wisten de set vrij eenvoudig te winnen met 16-25.

De 2e set werd een ander verhaal, wat de 1e set zo goed ging, verliep de 2e set iets anders. We keken bijna direct tegen een achterstand van 6 punten aan en deze wisten we niet meer weg te werken. Esch Stars ging er met dit punt vandoor… 25-19.

De 3e set werd het verhaal nog anders! Al snel stonden we tegen een achterstand van 8-1 aan te kijken, wat was er toch gebeurd? Esch Stars blokte alles af en we konden het spel ook in deze set niet keren.  25-18.

Nou… een potje alles of niets! Het werd gelukkig alles! We konden ons spel uit de 1e set herpakken. Er kwam weer vertrouwen in de ploeg en we kregen zelfs een handje hulp uit het publiek, bedankt Ans! Zo werd gelukkig de 4e set door Wevo gewonnen met 17-25 en kon de 5e set van start gaan. Zonder echt in de problemen te komen, wisten we ook deze set te winnen met een paar ‘omeunige killingblocks’ van Suzanne!

En met deze winnaarsmentaliteit gaan we ook aan de volgende wedstrijd beginnen! Ajuus.