D1: met versterking uit D2 na stroef begin toch 5 punten!

D1Na één weekend te hebben mogen proeven van het eerste divisie niveau in het bekertoernooi (verslag volgt) hadden we afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma staan. HSC uit Hierden was de tegenstander voor onze vierde competitiewedstrijd. We zijn tot nu toe tevreden over onze resultaten in de competitie en zijn natuurlijk ook superblij met onze elf punten uit drie wedstrijden.

HSC heeft daarentegen een minder goede competitiestart met drie punten en de nevobo matrix voorspelde een 4-0 overwinning voor ons. Dus.. vijf punten, daar gingen we voor! We konden helaas nog niet met ons complete team aantreden, maar dankzij versterking uit dames 2 van Daniek en Nicky hebben we weer nieuwe mogelijkheden. Bedankt dames! En daarbij hadden we ook extra versterking van Janneke Jogems, onze mini van de week.

Na enig beraad over de opstelling, een volle tribune en een succesvolle opslag van Janneke kon de wedstrijd beginnen. De eerste set leek de spanning het van ons te winnen, waardoor we veel onnodige fouten maakten en de stand gelijk op ging. Toch wisten we aan het langste eind te trekken en wonnen we met 26-24. Een tip van Hans voor de tweede set: ontspannen, genieten en haal die slordige fouten eruit.
Dit advies namen we in ons op en het spel begon beter te draaien. Met een ruim puntenverschil wisten we met 25-15 te winnen. Hetzelfde gold voor de derde set. HSC had geen antwoord op ons spel en door vele servesfouten van HSC sloten wij de set af met een duidelijke stand: 25-14. In de vierde set wisten we maar liefst met 25-6 te winnen.

Terug van weggeweest: een echte BAM 4-0 en een rondje van Hans na de wedstrijd. Volgende week reizen we af naar Barneveld en spelen we tegen De Babbel/SSS, nummer 2 in de competitie. Het is een eindje rijden, maar het belooft een spannende wedstrijd te worden. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom J.