D1: na een geslaagd teamweekend kan het nu echt beginnen

Afgelopen weekend was ook voor Wevo’70 D1 de laatste testmogelijkheid voordat aankomende zaterdag wordt begonnen aan de competitie. Om 16.30 uur zullen we voor het tweede seizoen gaan uitkomen in de Eerste divisie A, met een thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten van Donitas 2.

Zaterdagmorgen startten we een oefenwedstrijd tegen Tornado Geesteren. Blijkbaar liggen ochtendwedstrijden ons wel, want we vlogen uit de startblokken. Binnen no-time stond er 8-1 op de bordjes en serveerden we vooral erg sterk. Tornado had moeite met het onder controle krijgen van de servicepass en wij konden naar hartenlust aanvallen en scoren. De eerste set eindigde in 25-12. De tweede set werd er lekker doorgewisseld maar dat deed niets af aan de scherpte van ons spelletje. Ook deze set ging met ruim verschil naar Wevo’70: 25-14 (2-0).

Intermezzo
Begin set 3, op een stand van 5-4 moest ik ‘even’ weg naar huis, omdat er ook twee duivenvluchten waren gelost en de eerste duiven konden tegen 11.45 thuis zijn. Dat betekende dat de dames zich even twee sets zelf moesten redden. Het is begrijpelijk dat dat even wennen was voor de dames, en die leverden vervolgens set 3 in maar herpakten zich in de 4e set en sloten zo de wedstrijd met 3-1 af.

Teamweekend
Vervolgens werd het programma verder opgepakt, want de wedstrijd was het begin van het teamweekend van Dames 1. Dat was allemaal prima georganiseerd door de TW-commissie! De middagactiviteit werd afgesloten met een teambbq bij de trainer thuis, die daar weer volledig door werd verrast. De verrassing werd nog groter toen in de achtertuin allemaal tenten werden opgebouwd en bleek dat ook de avond en de nacht in Beerzerveld zouden worden doorgebracht.

Challenge-park
Het werd een gezellige boel en de volgende ochtend was het al weer vroeg op voor de dames: de zondagactiviteiten werden voortgezet na een heerlijk ontbijt. Teambuildingsactiviteiten in een challenge-park werden door het team gedaan en zijn een belangrijke schakel in ons groeiproces als team.

Zaterdag kunnen we ons voor het eerst gaan meten met een tegenstander om echte punten, 16.30 in het Trefpunt!

Namens D1,
Gerjan