Jaarvergadering: met ambities, nieuw beleidsplan en prachtige beachaccommodatie gaan we het uitgestelde jubileumjaar in!

Met een nieuw beleidsplan, een ambitieuze aanpak voor de jeugd en een fonkelnieuwe beachaccommodatie gaan we als Wevo’70 het uitgestelde jubileumjaar tegemoet. Dat waren de voornaamste conclusies van onze jaarvergadering, wat later dan normaal, afgelopen vrijdagavond in ‘t Trefpunt.

Dat laatste had alles te maken met het allesbeheersende thema van het afgelopen seizoen en jaar: corona. De pandemie bezorgde en bezorgt vrijwel iedere sportclub kopzorgen en onze club is daar geen uitzondering op. Het legde het seizoen van het ene op het andere moment voortijdig stil en maakte ook dat de geplande jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een jaar werden doorgeschoven.

Toch positief effect
Maar het zorgde zowaar ook voor een positief effect voor Wevo’70, in ons streven om de leden in de zomer toch actief te laten blijven. “En al is dat het enige positieve aan corona; onze inspanningen voor een nieuwe beachaccommodatie kwamen er door in een stroomversnelling”, kon Johan Koopmans namens het bestuur melden op de goed bezochte, coronaproof jaarvergadering. Het gevolg is dat, mede dankzij de medewerking van voetbalvereniging UD, de beachcommissie in no-time een prachtige, multifunctionele beachaccommodatie op sportpark de Echelpoel uit de grond heeft weten te stampen. Vele leden hebben er al dankbaar gebruik van gemaakt en ook de verkoop van reclameborden gaat als een trein. Een prachtige ontwikkeling, sportief en financieel.

Beleidsplan 2025
Beachvolleybal heeft vanzelfsprekend dan ook een plek gekregen in het nieuwe beleidsplan tot 2025, dat mede door input van de vele commissies en leden tot stand is gekomen. “Een van de voornaamste speerpunten daarin is het boeien en binden van de jongste jeugd”, legde Johan Koopmans uit. Met het opzetten van de Volleybalspeeltuin, waaraan kinderen vanaf 4 jaar al kunnen meedoen, moet de toekomst van onze 50-jarige vereniging worden veiliggesteld. De eerste afleveringen van de volleybalspeeltuin, waarin kinderen zich motorisch kunnen ontwikkelen en spelenderwijs kennismaken met volleybal, zorgden voor een flinke groep enthousiaste deelnemers. “We hebben onze nek uitgestoken, met hulp van Bolk Assurantiën en daarmee een forse stap in de goede richting gezet. Maar het zal blijven vragen om aandacht”, denkt Johan.

Nieuw en extra bloed
Het zorgt wederom, na vorig jaar, voor nieuw enthousiasme en elan binnen de vereniging, waar ook binnen de verschillende commissies (sponsorcommissie, technische commissie, jeugd- en CMV-commissie, scheidsrechterscommissie en pr-commissie) nieuw en extra bloed kwam van vrijwilligers en tevens een vertrouwenspersoon kon worden aangesteld in de persoon van Alice Kleine Wiecherink-Harmelink. “In ons beleidsplan staat ook dat we meer vrijwilligers willen om zo de taken beter te kunnen verdelen en spreiden. En dat lukt behoorlijk goed, al zoeken we nog meer mensen”, aldus Johan.

Al die ambities en activiteiten kosten echter ook geld. De sponsorcommissie behaalde, ondanks corona, een zeer goed resultaat. Maar het bestuur kon niet om een stevige contributieverhoging van tenminste 10 procent heen. De leden toonden daar begrip voor, mede door de uitleg van het bestuur. Johan: “Ons streven is om de vaste lasten, zoals zaalhuur, trainers en materiaal, te bekostigen van de contributie. We denken dat dit een gezond uitgangspunt is. We redden het dit jaar nog niet helemaal maar dankzij de bijdragen van de sponsorcommissie, durven we het wel aan.” 

Vriend en vijand verrast
Sportief kenden we een prima seizoen, met als uitschieter de prestaties van het eerste damesteam. Die ploeg debuteerde via een achterdeur in de eerste divisie, het op twee na hoogste niveau van Nederland (!) en verraste vervolgens vriend en vijand door zelfs enige tijd koploper te zijn en overtuigend als tweede te eindigen. Het leverde de ploeg bovendien nog twee prachtige prijzen op: Sportploeg van het Jaar in de gemeente Dinkelland en de Publieksprijs van die verkiezing!
De Nevobo bood het team bovendien een plek in de Topdivisie aan, het tweede niveau van Nederland. Maar uit sportief (een aantal geroutineerde krachten doet een stapje terug), financieel (veel extra kosten) en organisatorisch (een hoop extra eisen) standpunt is besloten daar vanaf te zien en verder te gaan in de eerste divisie.

Beker van verdienste
Naast de huldiging van de kampioensteams, Meisjes C1 (die ook een leuke terugblik op hun seizoen maakten) en Recreanten B was ook de uitreiking van beker van verdienste een heuglijk moment. Die was voor de op vele fronten actieve (maar volledig verraste) Herbert Dierking. Hij had ook de eer het eerste jubileumshirt in ontvangst te mogen nemen. Dit unieke shirt zal met ingang van komend weekeinde, bij het begin van de competitie, voor een bescheiden bedrag van 20 euro ook voor de overige leden en belangstellenden beschikbaar zijn.