D1: na wat kat-uit-de-boom-kijken toch een sterk begin

Na een half jaar geen wedstrijden, is het dan eindelijk weer eens zo ver: een wedstrijd om de punten. Het blijft ‘raar’ in de aanloop naar de zaterdag. Gaat het nou wel of niet door? We spelen immers tegen studenten en …. kortom: een soap vooraf, maar uiteindelijk staat Donitas 2 er gewoon. Zelfs met meer speelsters dan wij….
Dan de wedstrijd: wie weet waar we staan? Wij niet, want daarvoor is er nog teveel ‘bouwwerk’ wat gedaan moet worden. Wel wordt er in trainingssessies hard gewerkt en is de lijn omhoog. Maar is ie al hoog genoeg voor de nieuwe Eerste divisie??

We beginnen op z’n Weerseloos. Dat mag ik als (inmiddels) ervaringsdeskundige wel zeggen: de kat uit de boom kijken. Wat kunnen die geelblauwen van Donitas eigenlijk?

Na 25 ballen staan we op 15-10 en lijken we weg te lopen. Time-out van de tegenpartij en even later staan we naar de bordjes te kijken: 16-19…. te laat herstarten we weer en hebben met 22-25 het nakijken: 0-1.

Dat kan anders, is de mening na de veldwissel. En dat blijkt! Twee hele solide sets met 25-19 en 25-12 betekent een 2-1 voorsprong. We zien weer contouren van de blauwe muur terugkomen en daar gaat je blauwe hart ? sneller van slaan!

In set vier staan we constant voor. Op 19-14 laten we de Stadgroningers bijna weer terugkomen, maar nu zijn we op tijd bij de les en maken het zelf af: 25-22 en dus 3-1 zege.

Een sterke start, we hebben al het dubbele aantal punten in vergelijking met de eerste wedstrijd in ons debuutjaar ?