D1: nieuwe mascotte Joep, 4-0, op de kop staand drinken

IMG-20140316-WA0002Na ons bekeravontuur op woensdagavond stond er zaterdag weer een wedstrijd op het programma. Dit keer tegen de nummer 10 van de ranglijst, Boemerang uit Eibergen. Dit team is vorig jaar gedegradeerd uit de tweede divisie, maar heeft ook dit jaar moeite om zich te handhaven. De heenwedstrijd werd met 3-2 gewonnen, maar dat kon en moest veel beter. We waren vastberaden ze dit keer geen punten mee te geven naar Eibergen.

Voorafgaand werd onze nieuwe mascotte welkom geheten, Joep! Joep logeerde een weekend bij Alice dus mocht hij ook mee naar de volleybal en zelfs bij ons op de bank zitten. Samen met de mini’s van de week, Ashmara en Ruth, heeft Joep z’n longen uit z’n lijf geschreeuwd om ons aan te moedigen.
IMG-20140316-WA0001

Iets later dan gepland konden we met de wedstrijd beginnen. Ashmara en Ruth begonnen met twee goede opslagen, dat was nog eens een goed voorbeeld! Gelukkig konden we dit een vervolg geven. De eerste set liep lekker, we speelden ons eigen spelletje. Boemerang kreeg geen mogelijkheid om hun eigen spel te spelen, we hadden ze goed onder druk. Dit resulteerde in een duidelijke 25-11 in ons voordeel.

Op naar de tweede set. Uit ervaring weten we dat er niks moeilijker is dan dit goede spel vast te houden. Dit bleek wel weer…. De tweede set liep het niet meer, we waren telkens net een stapje te laat waardoor we Boemerang in hun spel lieten komen. Dit mochten we ons niet laten gebeuren. Gelukkig waren we net op tijd weer bij de les, we gaven weer wat gas bij waardoor we de set met 25-21 binnenhaalden.

De derde set was weer een kopie van de eerste set. Alles lukte weer, de passes kwamen goed, onmogelijke ballen werden toch van de grond gehaald, de set ups lagen mooi en de ballen werden weer hard tegen de grond geknald. We kunnen het wel! 25-13 was de stand van deze set.

Voorafgaand aan de vierde set werden we nog even gewaarschuwd door Hans. Boemerang verkeert in de degradatiezone en is dus blij met alle puntjes. Dus deze laatste set zouden zij er nog vol voor gaan om toch dat puntje binnen te slepen. Dat zouden we ons niet laten gebeuren! Dat deden we dan oIMG-20140316-WA0000ok niet, deze set werd keurig met 25-19 gewonnen en dat betekende weer eens een 4-0 overwinning. Er is lekker gespeeld en het gat met de nummer drie en vier is weer groter geworden waardoor we weer steviger op de tweede plaats staan.

Na de wedstrijd konden we weer lekker genieten van een patatje. Ook Joep heeft met onze mini’s lekker gesmuld. Ook werd er nog even geëxperimenteerd. Kun je drinken terwijl je op de kop staat? Probeer het zelf eens uit!

IMG-20140315-WA0001

We zijn nu een weekje vrij, maar 29 maart zijn we er weer met een wedstrijd tegen Set Up ’65. Lekker dichtbij, dus wil jij lekker genieten van je zaterdagmiddag met een leuk potje volleybal? Kom ons dan aanmoedigen 29 maart om 16.00 in Ootmarsum!