D1 serveert te veel fout en teveel ‘koekjes’: 3-1 nederlaag

D1 was op zoek naar het goede gevoel maar vond het niet..

In de wetenschap dat de wereld er met de week anders uit ziet, reden we zaterdag onder een grauw wolkendek naar Assen. Aangekomen in Assen is het onwennig een sporthal in lopen. Geen kantine, niet even acclimatiseren, als coach maar even wachten op de tribune en daar te horen krijgen dat je buiten moet wachten…. maar uiteindelijk ook weer niet. Je zult maar ‘handhaver’ zijn en het ook allemaal niet goed weten.

Dan is het veld vrij, bijna een half uur na de aanvangstijd en mag je na bijna een uur wachten in de gang de hal in. Loeigrote hal, paarse vloer, lichte bal en dan beginnen. Excuses zoeken voor een mindere wedstrijd? Nee hoor, de bal is rond, het veld gelijk en het net net zo hoog als anders!

Feit is dat wij niet dat op het veld leggen wat we gewend zijn, ook al is de vastheid er (nog) niet. In de eerste drie sets serveren we elke set minstens 7x (!) fout en daardoor vervolgens ook veel  ‘koekjes’. Die werden door een stabiel spelende thuisploeg in dank aangenomen en opgepeuzeld. Gevolg is 25-20, 25-23 en 26-24 en een 3-0 achterstand.

Zo, dat zijn we niet (meer) gewend en gelukkig verliezen we de 4e niet en nemen zo een punt mee naar Weerselo. Achteraf lijken de setstanden wel spannend en had er zeker meer in gezeten, maar dat is weer een leer voor de volgende keer.

Wanneer dat is? Dat is niet met zekerheid te zeggen, maar gepland staat de derby tegen de buren uit Rossum, thuis om 16.30 uur!
Be there! (Of nee, dat zal niet kunnen, er wordt gewerkt aan een livestream!)

D1 was op zoek naar het goede gevoel maar vond het niet.