Speelster in the picture (10): Leonne!

In aflevering 10 van deze coronaproof rubriek de tweede van de drie nieuwe speelsters die bij MA1 dit seizoen tegen de ballen slaan, tippen, setten en verdedigen: Leonne. Deze vrolijke, beleefde en correcte spelverdeelster heeft concurrentie, maar ook de wil om beter te worden. Lees hier meer over wat haar drijft.    

1. Leonne, jij als ook een nieuwkomer binnen onze vereniging. Wat zijn jouw eerste indrukken?
“Het lijkt mij een leuke vereniging en je kunt makkelijker overleggen met de trainers! Het leuke vind ik dat ik zowel bij A1 als bij Dames 2 speel!”

2. Binnen het vernieuwde MA1 ben jij één van de twee spelverdeelsters, kun je omschrijven wat voor jou de veranderingen zijn?
“Bij mijn vorige vereniging wilden de aanvallers de ballen hoger hebben in plaats van laag. Hier bij Wevo willen ze juist de ballen sneller hebben, dus ook wat lager. Ook ben ik gewend om de enige spelverdeelster te zijn in een team, dit jaar ben ik dus met nog een spelverdeelster.”

3. Als spelverdeelster ben je de spil in het veld. Kun jij beschrijven wat jezelf belangrijke vindt om absoluut een betere spelverdeelster te worden?
“Plezier in de sport blijven houden en een leuke omgang met elkaar, dit bevordert sowieso al je spel. Fanatiek en gefocust blijven is ook belangrijk. Doordat ik in twee teams speel, pik ik bij elk team adviezen op om mij zo te verbeteren.”

4. Waarmee wil jij dit seizoen duidelijk je eigen ontwikkeling een boost geven?
“Door positieve coaching probeer ik beter te worden. Als ik iets wil leren, dan geef ik dit aan bij de trainers en dan hoop ik dat ze mij hierbij helpen. Bijvoorbeeld het geven van snellere set-ups zou een mooi doel zijn.

5. De eerste match tegen Salvora, hoe ging het volleyballen?
“Het was een hele rare wedstrijd qua puntentelling, we begonnen niet zo goed als team zijnde, maar later in de eerste set hebben we de voorsprong gepakt en hebben we de die set binnengehaald. De tweede set ging supergoed door onze opslag, hierdoor hebben we de tegenstander erg onder druk gezet. De derde set hebben we verloren en de vierde set hebben we weer gepakt.”

6. Waar moet MA1 volgens jouw nadrukkelijker op trainen?
“Vooral op de pass. De pass moet goed bij de spelverdeelster komen, waardoor de spelverdeelster de bal goed kan brengen bij de aanvallers. Ook vind ik dat er meer tempo moet komen qua spel, dus sneller gaan spelen.”

7. Leonne, kun je iets vertellen over je maatschappelijke ambities?
“Ik vind het leuk om met kinderen te werken! Ik doe dus ook de opleiding onderwijsassistent en na deze opleiding wil ik graag naar de Pabo toe. Ook zit ik na te denken om na de Pabo door te gaan met de opleiding docent aardrijkskunde.”

8. Wat is je favoriete nieuwe Wevo’70 yell? 
“Fiësta en Püntos!”

Mvg, Ron de Jong