D1: na 4-0 zege zowaar koploper na twee speelronden!

Als voorbereiding op de wedstrijd van D1 werd het een dagje sporthal in Weerselo. Zelf kunnen meemaken als coach van MB1 dat we mooi talent in de club hebben lopen. Daarna de voorbereiding op onze wedstrijd, terwijl we deels D2 zien winnen.
De tegenstander uit Nijmegen komt binnen en ik zie veel lengte. VoCASA II kende een goed seizoen vorig jaar en is ook nu begonnen met winst in de openingswedstrijd tegen VC Zwolle.

Veel power
Tijdens het inspelen zie ik veel power bij de gasten en dat zien we in de wedstrijd ook terug. Het begint gelijkopgaand, tot 10-10 geven teams elkaar weinig toe. Dan slaan we een gaatje en gaat VoCASA twee keer in de time-out. Wij blijven rustig ons eigen spelletje spelen en vertrouwen daar op. We lopen door een paar blokpunten uit en spelen de eerste set eenvoudig uit naar 25-17. Set 2 verloopt bijna op dezelfde manier en eindigt met 25-21 ook voor ons en levert een 2-0 voorsprong op.
 
Super-de-super set
Dan krijgen we een Weerselose ‘super-de-super’ set, een term die dit weekend werd gebruikt in de eredivisie. Met maar liefst 25-7 serveren en blokkeren we VoCASA weg en naar 3-0 stand in sets en dan is de winst al binnen.

De Blauwe Muur
In de vierde set is de spanning er wat af en pakken de gasten het initiatief. Via 6-8 en 11-14 lijken de Nijmegenaren op weg naar een punt via setwinst. Maar na een tweetal time-outs krijgen we het weer onder controle. De Blauwe Muur was die middag al vaker opgetrokken, maar in deze fase konden we hierdoor naast en over VoCASA komen: 17-16. Op 20-20 nemen de gasten het stokje weer over en 20-22 staat op de borden. Via de side-out komt er 22-24 te staan en werken we heel knap twee setpoints weg. Het publiek op de banken en een spannende eindfase! Met twee bekeken tactische ballen trekken we ook de bonus naar onze kant en is de eerste vijfpunter een feit: 27-25 (4-0).

Dat levert ons na twee speelronden zelfs de koppositie op, en dus volgende week een ‘topper’ in Assen. Als we nu niet in de Weekend Top-10 van VoV komen, dan weet ik het ook niet ??.

Pien en Pleun bestuderen de tegenstander in afwachting van de eigen service

Isa vindt op aangeven van Jiska het gat in de Nijmeegse blokkering

Jiska laat Vocasa raden naar het vervolg

De Blauwe Muur slaat toe…

Invalster Daniek knalde er vanachter de 3 meter een paar ballen hard in

Suzanne was terug en speelde als vanouds