D1 stelt PD-wedstrijden veilig in ‘lelijke wedstrijd’

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 in Eibergen tegen Boemerang. Voor Boemerang de laatste thuiswedstrijd, al in de wetenschap dat degradatie een vaststaand feit is. Voor Wevo’70 een wedstrijd met belangen, want als er vier punten zouden worden gehaald, dan is de tweede plaats in de tweede divisie veiliggesteld en daarmee het recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de eerste divisie!

Met een gehavende selectie maar met aanvulling van Tessie, Pien, Pleun, Jet en Isa vertrokken we laat in de middag naar Eibergen. De duiven waren inmiddels bijna allemaal thuis, dus kon ook de coach op tijd aanhaken.
En hoewel er belangen waren aan onze kant, zagen we dat niet in het vertoonde spel. Wevo’70 startte met te veel eigen fouten en vooral serverend gaven we Fysio Eibergen/Boemerang steeds de mogelijkheid om in de wedstrijd te blijven.
Op 20-21 leken we er op en er over te gaan, maar dat gebeurde niet. Met 25-23 (1-0) wisselden we van speelhelft en met ontevreden gezichten. Dan verwacht je een ander gezicht in de tweede set, maar dat gebeurde pas na twee serviceseries. Toen kon het ineens wel en met 16-25 trokken we de stand gelijk: 1-1.

Moeizaam verhaal
Maar ook in set 3 en set 4 bleef het een moeizaam verhaal. Niet een keer haalden we ons eigen niveau, waarvan het de laatste weken steeds genieten is aan de kant. Dat je dan uiteindelijk toch nog wint met 1-3 (23-25, 22-25) is natuurlijk mooi. Maar dat kwam zaterdag alleen maar omdat het basisniveau aan onze kant hoger lag.
Aan de andere kant moet je hier ook niet te lang bij stil blijven staan, soms moet je in ‘lelijke’  wedstrijden ook genoegen nemen me de winst en weer vooruit kijken.

Want uiteindelijk staan we met deze uitslag definitief op de tweede plek in de tweede divisie B en dat beteken op 20 april het spelen van PD-wedstrijden om een plek in de eerste divisie. Dat zou uniek zijn in de geschiedenis van het Weerselose volleybal!

Laatste wedstrijd
Aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd in ’t Trefpunt , de laatste thuiswedstrijd. Daar gaan we mensen bedanken die ons weer het hele seizoen ondersteund hebben, daarom is het misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De punten zijn voor tegenstander Halley (uit Wehl) nog erg belangrijk, omdat zij proberen degradatie via PD te voorkomen.
Vanuit Weerselo willen we zeker de terechte kampioen van onze divisie van harte feliciteren: Apollo 8. We wensen Apollo 8 veel succes komend seizoen in de eerste divisie!!

Naar Bolsward?
In de PD-wedstrijden spelen we tegen de nummer 10 uit de eerste divisie A en de nummer 2 van de tweede divisie A. De wedstrijden worden gespeeld op 1 dag (!) en in de thuishal van de nummer 10 van de eerste divisie.
Op dit moment zou het betekenen dat we naar Bolsward moeten reizen, om daar te spelen tegen VC Bolsward. Daarnaast is de nummer 2 uit de andere tweede divisie nog niet bekend. In die divisie staan VC Zwolle en Dash Vorden op de plekken 1 en 2, waarbij Zwolle 1 punt voorsprong heeft. Dat betekent dat de laatste speeldag pas bekend zal zijn, wat het programma op 20 april zal worden.

Maar eerst dus nog onze laatste thuiswedstrijd, komende zaterdag. We hopen dat er heel veel publiek zal zijn, voor ons, maar vooral ook voor degenen die we willen bedanken voor het (bijna) afgelopen seizoen. Tot zaterdag vanaf 16.30u in ‘t Trefpunt!

Dames 1