D1: Te weinig gebracht tegen onbevangen tegenstander

In de eerste thuiswedstrijd van 2023 speelden we zaterdag tegen VC Zwolle II. De heenwedstrijd werd destijds een moeizame 3-2 overwinning, en gezien de posities op de ranglijst, zouden we tegen de #10 weer kans moeten hebben op punten.

Maar we zijn niet goed uit de startblokken gekomen in 2023 want vorige week werd er een puntje gesprokkeld tegen Emmen”95 en ook in deze wedstrijd zou er niet meer in zitten.

Onbevangen spelletje
Een fris spelend talententeam uit Zwolle probeerde met een onbevangen speeltje ons onder druk te zetten en dat lukte ze over de hele wedstrijd gezien dan ook aardig. Set 1, 2 en 4 verliepen bijna identiek en werden alle drie terecht door de gasten gewonnen.

Alleen set 3 op niveau
Net als vorige week kregen we het in set 3 wel voor elkaar om druk op de tegenstander te krijgen en dan winnen we ook een set met maar liefst 25-13. Maar over de rest van de wedstrijd kunnen we kort zijn, we brengen te weinig om aanspraak te kunnen maken op meer en dus ook op een hogere plek op de ranglijst. We zakken naar de middenmoot en hopelijk kunnen we die plek de komende weken consolideren.

Afscheid van Caroline
Want de rest van de competitie gaat het er niet makkelijker op worden. Caroline Ganzeboom nam in de laatste set een mooi boeket bloemen in ontvangst, ze gaat zich voorbereiden op het moederschap dat er aan zit te komen. Dat betekent dat we een gewaardeerde en ervaren kracht moeten gaan missen en dat zullen we moeten gaan opvangen.

Caroline (en Ruben) wensen we een mooie tijd en bedankt voor je jarenlange inzet en prestaties in het vlaggenschip van de volleybalsport in Weerselo. Tel daarbij nog op dat ze ook al jarenlang een rol speelt in het bestuur van de dorpsclub en dan weten we dat we een clubmens moeten gaan missen de komende weken, maar met een hele mooie reden.