D1: topper werd nooit spannend maar we tellen onze zegeningen!

Juichen na een punt in de eerste set

Een beetje onwennig was het wel, de afgelopen week. Veel mensen in de omgeving van speelsters en begeleiding van D1 wensten ze succes met ‘de wedstrijd’. ‘Veel succes zaterdag’ hoorde ook trainer Gerjan vaker dan normaal. 

De reden van dit meeleven met Wevo D1 komt natuurlijk voort uit de fantastische start van het Weerselose vlaggenschip in de nationale eerste divisie richting het 50ste (jubileum)jaar van de vereniging. Promoveren via een achterdeurtje en dan als promovendus aan de uitdaging beginnen. Een berekening vooraf leert dat je toch al gauw zo’n 30 á 32 punten moet zien te halen om je te handhaven op dit niveau. En met die doelstelling werd het seizoen gestart. Tot aan zaterdag betekende dat 7 keer als winnaar van het veld stappen en 2 keer met het kleinst mogelijke verschil in de tiebreak (13-15) verliezen, al voelde dat niet eens als verlies.

Ineens bovenaan!
Dan kom je ineens bovenaan de ranglijst te staan en sta je zelfs in punten voor op de gedoodverfde kampioenskandidaat van dit seizoen. Welke trainer je er ook over hoort, of welke volleybalsite je er op naleest, Veracles wordt verwacht op de hoogste trede in 2019/2020. Afgelopen jaar gedegradeerd uit de Topdivisie en dit jaar vastbesloten direct terug te keren naar het 2e speelniveau van Nederland.

Voorwaar een heel andere doelstelling, maar eind november betekende dat op papier wel een topper! Veracles met 31uit 8 en thuisploeg Wevo’70 met 33 punten uit 9.

Prachtig affiche
Een prachtig affiche, dat door de vereniging en aanhang is opgepakt, want ’t Trefpunt zat zaterdag afgeladen vol. En dan mag je zo’n wedstrijd gaan spelen! En zo’n wedstrijd wilden we er ook graag van maken. Al was het al niet voor onszelf, dan toch zeker voor het massaal opgekomen publiek! Maar alle goede bedoelingen ten spijt, is het er niet van gekomen. Veracles was deze middag gewoon op de meeste fronten beter en lieten daarover ook geen twijfel bestaan. Veel servedruk waar we niet op konden anticiperen, verdedigend ook vaak een antwoord op ons spelletje. Kortom, ze stapten dan ook terecht als winnaars van het veld.

Best knap
Nu, een dag later, realiseer je je dat het eigenlijk best knap is dat we er punt uit hebben gesleept, want set 1 leek het nog niet op een vlotte overwinning voor de gasten uit te draaien. Vrijuit spelend en met de steun van het publiek in de rug, wonnen we de eerste doorgang met 25-22 en kwamen daarmee op een 1-0 voorsprong.
(Klik hier voor een filmpje van een mooie actie)
En die set leverde ons het inmiddels 34ste competitiepunt op. Dat is het facet waarmee we de middag afsloten en vervolgens een prachtige avond in gingen: teamfeest! Een gevarieerde en leuk georganiseerde avond door de feestcommissie en die werd tot in de late uurtjes doorgezet. 

Applaus voor Veracles
Resumé: Na 10 wedstrijden zijn we koploper af en feliciteren onze tegenstander met de winst en de plek op de troon. Verdiend gewonnen en dat met mooi spel! Het zal voor Veracles ook mooi geweest zijn, om in een Twents dorpje in zo’n ambiance te spelen en na afloop ook nog eens op een groot applaus getrakteerd te worden, want het Wevo-publiek liet zich ook van die sportieve kant zien.

Nog 1 derby dit jaar
Komende weekend geen wedstrijd voor ons (die hebben we tegen WVC Volley in Wierden al vooruit gespeeld) en dan nog 1 derby op het programma voor de winterstop. En niet zomaar een derby, maar thuis tegen Rosstars Rossum! We hopen dan weer op uw steun, want we willen de eerste helft graag afsluiten met een mooi potje in eigen huis!

Tot zaterdag 14 december!
Wevo Dames 1

One team!