Kampioenen! MC1 grijpt alsnog overtuigend de titel

Kampioenen!!

Een weekje later dan gepland hebben de meiden van Wevo’70 C1 afgelopen zaterdag alsnog en met overtuiging de titel gegrepen. Daardoor mogen de Weerselose talenten in de voorjaarscompetitie in de hoofdklasse aantreden.

Ze waren het al een week eerder van plan, kampioen worden, en wel in de eigen sporthal ’t Trefpunt in Weerselo, tegen de laatst overgebleven concurrent Rivo Rijssen. Een 3-1 zege was voldoende geweest. Toen lukte het echter net niet. Ze namen wel een 2-0 voorsprong en ook in de volgende twee sets was het verschil minimaal maar wel in het voordeel van Rivo, waardoor het kampioensfeest een weekje uitgesteld moest worden.

Uitstel, geen afstel
Uitstel maar geen afstel, daar waren de Weerselose meiden onder leiding van coaches Ingrid Meekenkamp en Esthèl Knikhuis van overtuigd. Want na een valse start van de competitie, met een 3-2 en zelfs een 4-0 nederlaag, kwam het team van trainer Jos Kamphuis los. Een 3-2 zege op Esch Stars en vervolgens drie 4-0 zeges op rij, zorgden ervoor dat Wevo’70 MC1 op pole-position lag voor de titel.

Kroon op het werk
Na de tegenvaller van een week geleden, moest de kroon in Vasse alsnog op het werk worden gezet tegen de nummer drie van de ranglijst, Esch Stars MC1. Dat het, ondanks de aanwezigheid van de nodige ouders en supporters, niet vanzelf zou gaan, was ook snel duidelijk. Na de met 25-22 gewonnen eerste set, sloeg de thuisploeg met 25-18 hard terug. De Weerselose meiden lieten zich echter niet uit het veld slaan, hielden de kop erbij en wonnen de volgende twee sets met 25-23 en 25-20 waardoor de verdiende titel een feit was.|
(klik hier voor een link naar de video van het laatste punt


Feest

Daarna was het natuurlijk feest, met door het bestuur uitgereikte medailles en bloemen en natuurlijk taart en de nodige andere lekkernijen. Het kampioensteam bestaat uit de volgende speelsters: Eef Haarman, Jade Spanjer, Romy Blom, Loes Jogems, Jet Russchenkamp, Liz Meekenkamp, Bente Vreeswijk, Sterre Voost en Tess Moleman.

Door de titel mogen de meiden het in de voorjaarscompetitie opnieuw laten zien op een niveau hoger, in de hoofdklasse. Ze kijken er nu al naar uit.