D1: De ene derby is de andere niet, maar: Derbysieger!

Dank aan het trouwe publiek na de 3-1 zege

De ene derby is de andere niet. Als trainer heb ik de mooie ervaring een aantal jaren in Duitsland werkzaam geweest te zijn. Daar is een derby iets waar weken naar uitgekeken wordt en waar je de week voor de wedstrijd er echt naar toeleeft. De pers zit er bovenop en met mooie krantenartikelen wordt de ‘druk’ nog even verder opgevoerd.

Met de indeling in de eerste divisie A van dit seizoen, is het eerder bijzonder dat je geen derby speelt in een weekend, zoveel Twentse teams spelen er in deze speelklasse bij elkaar.

In de oren geknoopt
“Iej majt alle wedstrijd’n hier verleez’n, aj den teeg’n Rossum moar wint”, is mij aan het begin van mijn trainersloopbaan in Weerselo al eens gekscherend gezegd. En die heb ik goed in mijn oren geknoopt. Afgelopen zaterdag was het zover, een officiële wedstrijd tegen Rosstars, thuis in ’t Trefpunt in Weerselo.

Mini van de Week Gioia krijgt haar shirt, moeders wil niet op de foto…

Als je naar de stand kijkt, was het een wedstrijd van de #3 (10-34) tegen de #9 (10-21). Normaal gesproken zou dat voor ons te doen moeten zijn, maar dit is niet een seizoen om aan scorebordjournalistiek te doen. Normale wetten gelden voor ons in dit seizoen niet, en wij weten maar al te goed, dat we aan een bijzonder seizoen bezig zijn. Aan de andere kant kunnen (en willen) we ons daar ook niet achter verschuilen, onze positie op de ranglijst is na een complete eerste helft van de competitie ook geen toeval meer.

Mini van de Week Gioia als steun
Voor een volle tribune en met de enthousiaste Mini van de Week Gioia als steun op de bank, startten we prima, en namen een vlotte voorsprong. Maar derby’s kennen vaak een bijzonder verloop, zo ook vandaag. Een 4-0 voorsprong was even later 5-8 en zo ging het vaker op en neer in de eerste set. Uiteindelijk blijven wij aan de goede kant van de score, maar ons mooie spelletje kwam niet genoeg uit de verf: 25-21 (1-0).

Het laatste punt is binnen!

Set twee lopen we de hele tijd achter de feiten aan. Lange rally’s worden vooral door de gasten uit Rossum gewonnen. Veel poweraanvallen van ons worden verdedigd aan de andere kant en met veel ballen tegen de lijnen aan weet Rosstars aan de goede kant van de score te blijven: 19-25 (1-1). Set drie zetten wij een tandje bij en lopen vanaf 14-14 weg. Met 25-19 (2-1) nemen we een voorsprong, maar dat was zeker nog geen beslissing in de wedstrijd!

Echte derbyset!
De vierde set werd dan echt een derbyset! Rosstars kwam op voorsprong en liep via 5-8 langzaam weg naar 9-14. Alles wees op een tiebreak en wat er ook geprobeerd werd aan Weerselose kant, Rosstars bleef hardnekkig verdedigen en wij kregen de bal maar niet aan de grond. Totdat bij ons Isa aan de servicelijn kwam. Ze begon te serveren en deze kanonskogels bleken de passlijn van de buren te ontregelen. Wevo’70 rook haar kans en ineens denderden de ballen vanuit de aanvalslinie wel aan de grond. Punt voor punt kwamen we dichterbij en Isa bleef maar staan aan de servicelijn. Pas na 14-14 gaf ze weer af en waren we terug in de set. De hele wedstrijd was ineens omgedraaid. Van een tegen zichzelf vechtende ploeg, was het vizier ineens scherp op de tegenstander en konden we ook deze middag laten zien, waarom we zo hoog op de ranglijst staan. Met een kill-blok maakten we het laatste punt en werd het 25-23 (3-1), waardoor we weer 4 punten aan het totaal toevoegden.
(klik hier voor een video van het laatste punt van Carine)

Fijn tussenstand halverwege het seizoen

Ongelooflijk resultaat
Daarmee komen we op 38 (!) punten uit elf wedstrijden en dat betekent na de eerste competitiehelft een tweede plek op de ranglijst. Dat is een ongelooflijk resultaat voor ons. Voor ons als team, voor onze vereniging Wevo’70, voor Weerselo, maar vooral voor onze toeschouwers en trouwe fans. Wat een steun hebben die ons wekelijks gegeven en zelfs in de verre uitwedstrijden hebben we ondersteuning gehad. Wat mooi is het dan dat we dat met succes samen kunnen vieren en dat dat uitmondt in een prachtige klassering in het winterklassement.

Gioia en mams na (de goede) afloop

Dank aan iedereen!
Wij als Dames 1 tellen onze zegeningen en zijn er onwijs blij mee dat het tot nu toe zo mag lopen. Wij bedanken onze sponsoren Wesselink, Regiobank Bolk, Broenink Dienstverlening en Preadyz voor de ondersteuning van het team en club en alle vrijwilligers die het mogelijk maken om te trainen en te spelen. We gaan nu een paar weken lekker rustig aan doen en pakken in januari de trainingen weer op, om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Wat gaat die ons brengen? Kunnen we dit niveau vasthouden, of gaan tegenstanders anders naar ons kijken en anders tegen ons spelen? We gaan het straks zien, we beginnen op 11 januari weer thuis in ’t Trefpunt, met (u raadt het al) een DERBY tegen Dynamo Tubbergen. Dynamo is met een hele goede serie bezig, dus dat betekent dat we gewaarschuwd zijn voor de start straks in januari.

Op naar 2020!
We wensen iedereen die ons een warm hart toedraagt, maar ook de rest, hele Fijne Kerstdagen en een spetterend Oud & Nieuw. Dat 2020 ook maar weer zo mooi mag worden!

Namens Wevo’70 D1, Gerjan

Iedereen bedankt!