D1: ‘vakantie’ in Nijmegen in een bootje maar niet in de boot…

imageAan mij de eer (Manon) deze week om het verslag te schrijven van onze ‘vakantie’ (aldus Nicky Krabbe) naar Nijmegen. Want jawel, wij waren deze week aan de beurt om af te reizen naar de stad aan de Waal. Toen het competitieschema online stond was het al snel duidelijk dat we van deze ‘verre’ reis een weekendje weg zouden maken. Even testen of de wijn daar net zo lekker smaakt als in Twente.

Een groepsaccommodatie voor 10 personen vinden was nog wel even een klus, er is namelijk maar één hostel in Nijmegen en die was voor dit weekend volgeboekt. Niet getreurd, we kregen een andere optie aangeboden: overnachten in een unieke bed & breakfast, oftewel overnachten op ‘Opoe Sientje’. ‘Opoe’ is een binnenvaartschip die is gerenoveerd tot gastenverblijf en slaapplek heeft voor 10 personen en dus voor Wevo dames 1.

opoe-sientje

Voordat we kennis mochten maken met de boooot, moest er natuurlijk eerst gevolleybald worden. Verbazingwekkend op tijd vertrokken we richting Nijmegen om een potje te spelen tegen de nr. 8 van de competitie. Tijdens de voorbespreking werd uit de speech van Hans één ding duidelijk: gewoon een lekkere pot volleybal spelen en laten zien wat je kunt!

Onze die hard supporters waren niet voor niets helemaal naar Nijmegen afgereisd. En het advies van Hans in ons achterhoofd hebben we de eerste en tweede set overtuigend gewonnen (25-15, 25-12). Af en toe lieten we de teugels een beetje vieren, maar dit wisten we goed te herstellen en we stonden lekker te spelen. De derde set kregen ze iets meer punten (25-18), maar de overwinning was binnen! Als kers op de taart zou het toch leuk zijn met vijf punten ’s avonds de stad in te gaan. Helaas konden we dit niet waarmaken.

Hans had van de tellers al een lekkere blauwe lolly gekregen als ‘cadeautje’ voor de winst. Waarschijnlijk heeft zijn blauwe tong iets teveel invloed gehad op ons. De vierde set leek alles ineens mis te gaan, veel persoonlijke fouten langzamerhand kwam Pegasus dichterbij de 25. We moesten met 25-13(!) verlies de wedstrijd afronden. Gelukkig bleven onze koppies niet te lang bij de vierde set, want we moesten ’s avonds nog een uitgebreid feestje bouwen in de stad.

Teamweekend Nijmegen

Eenmaal aangekomen in de Lindenberghaven was het even zoeken naar onze ‘opoe’. Toch een beetje onwennig: hoe zal dat wel niet zijn, slapen op zo’n boot…. Na een korte rondleiding was het onderkomen helemaal goedgekeurd, hier konden we wel onze paar uurtjes slaap doorbrengen. Daarna zijn we even snel naar de Mac gegaan (lees: 23:30) om ons avondeten te nuttigen. De wijntjes, baileys, bessen en shotjes vloeiden rijk en we hebben onze overwinning tot in de vroege uurtjes doorgebracht. Gelukkig konden we door de wintertijd één half uur langer feesten en één half uur langer slapen.

De oudjes in ons team waren al fris en fruitig om 10:00 wakker en hebben iedereen op de ouderwetse volleybalkampmanier wakker gemaakt met een hels kabaal. Na een lekker ontbijtje zijn we weer in de auto’s gestapt om weer terug te reizen naar het mooie Weerselo. Volgende week staat er weer een mooie thuiswedstrijd tegen Dynamo Tubbergen op het programma. Supporters, jullie zijn van harte welkom!