D1 vecht zich naar een resultaat

Afgelopen zaterdag ontvingen we in de eigen hal de reserves van topdivisionist VoCASA uit Nijmegen. Die staan op plek 10 en wij bivakkeren nog mooi op plaats 6 in de eerste divisie A. Maar met elke uitslagenronde, zie je dat het veld dichter op elkaar komt te staan. Alleen de nummers 1 en 2 staan los en onderaan bungelt Alterno op een respectabele achterstand, maar daartussen is het verschil in punten maar minimaal, met nog 7 wedstrijden voor de boeg.

En over dat restant in wedstrijden zullen we het niet gemakkelijk gaan krijgen. Wij spelen achtereenvolgens tegen de nummer 1, 2 en 2. Kan dat? Jazeker, want wij hebben in de eerste competitiehelft niet tegen Pegasus uit Nijmegen gespeeld, dus die krijgen we nog twee keer.

Weer een gevecht
Maar eerst zaterdag tegen de paarsen van VoCASA. Uit wonnen we na een gevecht met 1-3 en daar waren we toen maar wat blij mee. Afgelopen zaterdag werd het ook een gevecht, al zou je dat aan de setstanden wellicht niet direct zo afleiden.

Met de setstanden 11-25, 26-24, 16-25, 25-13 en 12-15 winnen de gasten met 2-3 en lijken in de sets de verschillen duidelijk. Maar dat voelde in de wedstrijd niet zo aan. Elke set ging het punt voor punt, totdat er een team een gaatje wist te slaan. Daarna was het vervolgens ook vlot gebeurd.

Blijft sprokkelen
Het blijft dus punten sprokkelen en we pakken er deze keer dus weer twee dure punten bij. Daarmee staan we nog steeds 6e, maar het gat naar de streep onder ons komt wel weer dichterbij.

Blessures en blijde verwachting
En als we nou een hele brede selectie hadden…… Maar ook daar zit het niet echt mee. Nadat we al afscheid hebben genomen van Caroline (in blijde verwachting), kregen we er deze zaterdag nog eentje bij! Jiska is er nog wel even bij, maar ook die zullen we straks moeten missen. Ook door blessures missen we de komende weken een tweetal, dus de spoeling wordt erg dun, om het restant van de competitie mee uit te spelen.