D1: veel wijzigingen maar selectie is rond voor 2020/2021!

Het seizoen 2019/2020 is dan plotseling afgelopen, maar zoals om ons heen ook
goed te volgen is, staan veel teams alweer in de steigers voor het nieuwe seizoen
2020/2021, wanneer dat dan ook kan beginnen. Dat geldt ook voor Wevo’70 dat trots kan melden dat de selectie voor het nieuwe seizoen rond is, op welk niveau dat dan ook is. Want we zijn formeel dan wel, voor het tweede jaar op rij, gepromoveerd naar de Topdivisie (het op één na hoogste niveau van Nederland (!)), maar daaraan zitten voor ons, als bescheiden dorpsclub, wel de nodige financiële en organisatorische haken en ogen. Dat is nog onderwerp van gesprek.


Het afgelopen seizoen is er eentje om met veel trots op terug te kijken. Het vlaggenschip van Wevo’70 eindigde in haar debuutjaar in de eerste divisie A op een meer dan verdienstelijke tweede plaats. Daar was vooraf uiteraard niet op gerekend, maar gaandeweg de eerst serie wedstrijden tekende zich wel een constant beeld af, als het ging om de ranglijst. De ene mooie uitslag volgde de andere mooie wedstrijd op en even was Wevo’70 zelfs de trotse lijstaanvoerder, al was dat een lichtelijk vertekend beeld in aantal wedstrijden.

Inventariseren
Ook bij Wevo’70 is de technische commissie aan het inventariseren geweest om alle poppetjes die hebben aangegeven ook volgend seizoen weer te willen spelen, weer een plekje te bezorgen. Zoals elk jaar weer een heel gepuzzel en dat begon al met de samenstelling van dames 1. Daar waar Wevo’70 jaren kon bogen op een vaste kern, die al jaren het gezicht bepalen van de dorpsclub, gaf een aantal speelsters aan, het kalmer aan te willen gaan doen. Niet toevallig ook, omdat dat met gezinsuitbreiding te maken heeft gehad.

Moeder geworden
Zo gaan Kelly Zwiers, Alice Kleine Wiecherink en Manon Kempers lager spelen, alle drie zijn ze in het afgelopen jaar moeder geworden. Ook hebben Suzanne Ganzeboom en Nicky Krabbe aangegeven komend seizoen lager te willen spelen. Het volleybal op dit niveau vraagt nu eenmaal meer dan alleen de trainingen en de wedstrijden. Al jaren stemmen ze hun werk- en privésituatie af op spelen op niveau en dan is deze stap een logische. Wel blijven ze volleyballen en daar waar nodig, kunnen we een beroep op hen blijven doen.

Zware blessure
In de voorlaatste wedstrijd, in Borne, kreeg Tessie Berends te maken met een ernstige en langdurige blessure aan haar voet. Na die zondagmiddag heeft ze ook nog niet weer kunnen trainen en spelen en de comeback zou ook nog wel een tijdje kunnen duren. Niet wetend hoe dat uit gaat pakken, heeft ook Tessie aangegeven komend seizoen weer in D2 te gaan spelen. Hopelijk werkt het herstel daar aan mee! Tenslotte heeft Silke Lotgerink Bruinenberg, die vorig seizoen qua niveau een reuzenstap maakte, moeten constateren dat een tweede seizoen niet te combineren is met een studie die ze gaat doen.

Veel aanvulling uit eigen gelederen
Dat betekent dat er aanvulling moest komen voor D1 en die is er gekomen. Op de midpositie komen de zussen Pien en Ruth Blokhuis uit de eigen jeugd. Beide hebben afgelopen seizoen al regelmatig meegetraind en gaan de stap maken. Pien speelde afgelopen seizoen in D2 en Ruth komt vanuit de jeugd. Het komende seizoen gaat Wevo’70, in tegenstelling tot afgelopen seizoen, met een libero van start. De 21-jarige Myoki Bossink komt ook vanuit de eigen gelederen omhoog. Afgelopen seizoen speelde ze als passer-loper in D2, maar heeft ze in de laatste competitiewedstrijden al meegespeeld als libero in D1. Die rol past haar goed en wil ze graag komend seizoen (weer) gaan invullen.

Dezelfde weg
Diezelfde weg gaat ook Jette Kleine Wiecherink. Deze springveer speelde afgelopen seizoen in D2 en was daar een vaste waarde. Daar waar mogelijk speelde ze ook al regelmatig met D1 mee en kende daar prima invalbeurten. En ‘last but not least’ krijgen we Laurie Heemstra erbij in de selectie, als passer-loper. Laurie’s huidige team bij Lutheria valt helaas uit elkaar en ze wilde wel graag in de buurt op niveau blijven spelen. We zijn blij dat ze voor Wevo’70 heeft gekozen, zodat we ook wat ervaring kunnen bijschrijven.

Behoorlijke kern
Naast alle namen die komen en gaan, hebben we toch ook een behoorlijke kern aan boord gehouden van het succesteam van afgelopen jaar. Met Jiska Kamphuis (sv), Isa Kotte (mb), Daniek Scholten (pl/dia), Caroline Ganzeboom (pl/dia) en Carine Elferink (pl/dia) staat de teller op 10 speelsters, terwijl Pleun Dierking als spelverdeler voor ons niet weg te denken is bij trainingen en wedstijden. En verder zullen we in de trainingen regelmatig weer meiden laten meetrainen.
 
De selectie: Isa Kotte, Jette Kleine Wiecherink, Caroline Ganzeboom, Laurie
Heemstra, Jiska Kamphuis, Pien Blokhuis, Daniek Scholten, Ruth Blokhuis, Carine
Elferink, Myoki Bossink, Pleun Dierking.