D1: weer 4-0, nu tegen Krekkers! Wie had dat op zijn toto-formulier ingevuld?

Als je een verslag gaat schrijven en je weet dat de VoV-verslaggever op de tribune zit, dan is het op de zondag even wachten totdat je die onder ogen krijgt. Daar staan altijd handige getallen in, die je zelf goed kunt gebruiken. Als je dan daarnaast ook nog eens door de eigen Wevo-verslaggever wordt verrast met een mail met allerlei cijferinformatie, waar je je op de zondag eens in kunt vastbijten…

Niet gemakkelijker
Want het wordt er niet gemakkelijker op, zo’n verslag schrijven….. Na de late promotie vanuit de tweede divisie, begonnen we toch wat ‘onbekend’ aan ons avontuur in de eerste divisie. En al wekenlang is het alleen maar mooi en blij nieuws wat we kunnen beschrijven. Na 8 weken hebben we onze doelstelling voor dit seizoen dan ook al bijna behaald. Dan komt ook het besef dat het niet alleen beginnersgeluk is, maar dat we tegen de meeste teams aardig mee kunnen komen en sterker nog, zelfs in de kopgroep van de ranglijst staan.

Bomvolle tribune in ‘t Trefpunt!

Niet bedacht
En daar hadden we onszelf vooraf niet bedacht. Elk jaar maak ik voor de eerste wedstrijd een briefje met wat volgens mij de eindstand gaat worden van het seizoen. Voor 2019-2020 staat Krekkers, de tegenstander van afgelopen zaterdag, bij de titelkandidaten. Een sterke ploeg, veel goede speelsters, en wat ik er al van gezien heb dit seizoen, ook altijd een mooi spelletje spelend, met veel power.

Bomvol Trefpunt
Zo startten de gasten uit Mariaparochie dan ook in Weerselo. Het Trefpunt zat bomvol, met veel volleyballiefhebbers die deze clash live mee wilden maken. Krekkers begon sterk en overtuigend. Wij speelden zeker niet veel minder, maar kwamen steeds net te laat en anticipeerden niet snel genoeg op het dwingende spel van de tegenstander. Om het tempo te ontregelen, volgden al snel een time-out en wissels. We moesten iets om zelf in het spelletje te komen. Dat lukte niet echt en we liepen achter de feiten aan. Op 9-15 de tweede time-out en nogmaals benadrukt, dat we zelf moeten gaan spelen, in plaats van alleen mee te spelen.

En toen gebeurde er ‘iets’.

De inhaaljacht staat op punt van beginnen…

Oproepen
Dat ‘iets’ is iets wat we dit seizoen kunnen oproepen en waar we ook veelvuldig gebruik van maken. Tegenover elk punt wat Krekkers scoorde, maakten wij er twee of drie en zo waren we op 19-20 bijna weer naast de gasten. Krekkers liep nog een keertje uit, naar 19-22, maar met een paar schitterende rallypunten kwamen we er weer naast, erop én er over. Onder oorverdovende bijval vanaf de tribunes beslisten we de set met een ace: 25-23 (1-0).

Uit het lood
In set twee schoten we uit de startblokken: 12-5. Krekkers leek uit het lood geslagen en kreeg de organisatie niet meer sluitend. Van alle kanten werden de ballen erin gepompt en op 25-13 stond het al 2-0 in sets, na een tussenstand van 21-7. Aan het begin van set 3 waarschuwden we elkaar voor de opleving eind tweede set van de tegenstander, dat zou vast niet weer zo gemakkelijk gaan. Set drie begon echter weer met vijf punten op rij voor ons. Er ontstond een side-outspelletje, waarbij Krekkers steeds een puntje dichterbij kwam: 14-13. Dat duurde tot 18-16. Daarna sloegen we weer een gaatje naar 24-16. Serverend hielden we Krekkers onder druk, maar we konden niet verhinderen dat ze nog een keer terug wisten te komen in de set. Op 24-20 timmerden we de set en daarmee ook de wedstrijdwinst al binnen: 25-20 (3-0).

En ook de derde set en daarmee de zege, is binnen!

Bonusset
Net als vorige week stonden we dan aan het begin van een bonusset. En dat in deze wedstrijd…..  Set 4 ging eerst weer naar een 4-0 voorsprong voor ons, Krekkers komt terug tot 5-4 en blijft aanhaken tot 9-8. Vanaf 14-11 zetten we ze vast in een rotatie en schoten door naar 21-11. Het leek beslist en even leek die wetenschap verlammend te werken op onze passlijn. Krekkers kwam een eind terug, maar op het juiste moment stonden we er weer. Op 22-20 pakten we de laatste drie punten achter elkaar en stond er weer 25-20 op de borden! En in Weerselo heet dat dan een BAM: 4-0 en een vijfpunter in the pocket. Tegen Krekkers.

Wie had dat vooraf op zijn toto-formuliertje ingevuld? Ik ben heel eerlijk, ik niet…..

Namens Wevo’70 D1, Gerjan.

4-0! Bij Krekkers vragen ze zich af wat er is gebeurd (en bij Wevo ook, maar dan met een big smile…)