D6: Diesel gaat sneller dan benzine

DSC_5977Op 31 oktober speelden wij, dames 6, thuis tegen Devoc dames 4. Onze trainster/coach Elleke had ons van tevoren al duidelijk medegedeeld dat als we nog kampioen zouden willen worden, we nu toch echt geen punten meer konden laten liggen. Devoc dames 4 was een wat ouder team dan ons, oftewel gemiddelde leeftijd 40 tegen gemiddelde leeftijd 20. Vergelijkbaar met diesel versus benzine dus.

De eerste set verliep in ons voordeel, alleen op het einde van de set was het nog even lastig om het allerlaatste punt te pakken. Gelukkig werd deze met 25-23 gewonnen.
De tweede set zagen we het helemaal zitten, ook deze (en de sets erna natuurlijk) zouden we wel even winnen. Dit verliep helaas anders, Devoc kwam ineens goed in de wedstrijd. Slordige fouten in ons spel zorgden ervoor dat we veel punten tegen kregen. Ondanks de wissels en peptalks van Elleke, werd de set met 15-25 verloren.
De derde set was dus van belang om te winnen, maar ook hier lieten we het op de belangrijke momenten afweten. Ondanks dat we in het begin sterk begonnen, verliep de rest van de set minder. De set ging uiteindelijk naar Devoc met een eindstand van 20-25.
Dan de laatste, en beslissende, vierde set. Als we nog wat wilden, moesten we het nu doen. Iedereen had er vertrouwen in en wilde voor die 5e set gaan, maar de uitvoering was helaas wat lastiger dan verwacht. Ondanks dat iedereen fanatiek meedeed en Elleke ons constant motiveerde, werd de set helaas met 17-25 verloren.
Kortom, belangrijke punten misgelopen, en we worden dus helaas geen Herbstmeister. Des te meer redenen om vanaf nu punten te pakken om aan het eind van het seizoen wél kampioen te worden! Ondertussen worden wij woensdag op onze trainingsavond vast en zeker gesloopt door Elleke, daar maken we ons daarentegen geen zorgen over.