D1: verkeerde sporthal, 3-2 verloren, maar wel weer niveau gehaald

Manon aanvalZaterdag 24 oktober stond de wedstrijd tegen VV Alterno Apeldoorn op het programma. Tegen 12.30 uur zijn we netjes met ons lunchpakketje vertrokken richting Apeldoorn.

De eerste auto kwam aan in Apeldoorn en ze zagen de mooie sporthal staan. De auto werd geparkeerd en we liepen richting de mooie sporthal.

Maar toen…..Huh de sporthal is niet open? Hoe kan dit nu? En waar zal de rest zijn? Is er dan nog een ingang? De auto werd weer gepakt en werd er een rondje gereden om de sporthal. Maar toen was er gelukkig iemand zo slim in de auto. Zijn we wel goed? Er zijn volgens mij twee volleybalverenigingen in Apeldoorn!!?? En ja hoor, we moeten spelen tegen VV Alterno en niet tegen SV Dynamo. SV Dynamo speelt in het Omnisport.

Oeps…. Snel naar de andere sporthal en net doen of er niets aan de hand is. Maar de rest vroeg al waarom het zo lang duurde, dus moesten we toch maar opbiechten dat we bij de verkeerde sporthal stonden. Hihi. Gelukkig was de andere sporthal niet open, anders zaten we daar maar op ons gemakje een kopje thee drinken en te wachten op de rest.

Maar goed…snel vergeten en voorbereiden op de wedstrijd. We moesten het vandaag zonder Alice doen, omdat zij lekker de hele week op het strand van Aruba lag. En Alice heeft onze mooie kaart afgeleverd aan Manon.

We hadden er allemaal zin in, omdat het nu wel een keer tijd werd om te winnen. De eerste set werd helaas verloren met 25-23. De tweede sets begonnen we gelijk met een goeie serves serie van Nicky. Een 6-0 voorsprong. Dit mochten we niet meer weggeven. We hebben in deze set ons eigen niveau weer laten zien en dat hebben we de derde set ook vast gehouden. Het gaf ons weer vertrouwen dat we 2-1 voorstonden en we hadden stiekem al gehoopt op een 3-1 overwinning. Vol goede moed gingen we de vierde set in, maar dit liep toch iets anders dan verwacht. We keken gelijk al tegen een achterstand aan en het lukte ons niet om deze schade in te halen. Het werd 25-20 voor Alterno.
Blok Kelly Nicky
Dus er moest een vijfde set gespeeld worden. Bij een setstand van 13-13 werd de bal door de vlagger ingegeven, maar de scheids dacht hier toch echt anders over en gaf de bal uit. Dat betekende dat het 14-13 voor Alterno zou worden. Er werd wat gediscussieerd, maar dit mocht niet baten en het punt ging toch echt naar Alterno. Het laatste punt werd toen ook uiteindelijk gepakt door Alterno en dat betekende een 3-2 verlies voor Wevo.

Helaas hebben we deze wedstrijd niet gewonnen, maar we hebben in twee sets wel weer ons eigen niveau laten zien en dat gaf ons weer vertrouwen. Toch nog twee punten meegenomen naar Weerselo.
De terugweg moest er nog even een tussenstop gemaakt worden bij de McDonalds voor een lekkere vette hap.

Groetjes, Dames 1