D1: Het sprookje…

DSC_6004Er was eens een volleybalteam, genaamd Wevo ’70 Dames 1.  Zij waren allen (op Manon S.L. na) aanwezig in de Sporthal in Weerselo. Het is een team vol enthousiaste meiden, die dol zijn op volleybal en vooral in zijn voor een gezellige wedstrijd, met een wijntje/radlertje na de tijd.
Het team had zware weken achter de rug. De trainingen waren leuk, de opkomst was goed, er werd leuk getraind, maar er was een probleem.. Ze wonnen niet.

De trainer probeerde van alles; pass oefeningen, meer aanvallen, langer een oefening uitvoeren, de spelers op hun fouten wijzen, maar het werkte niet.

Toen brak de dag aan.. Zaterdag 31 oktober. Het team was weer ‘compleet’. Ze hadden vanuit Aruba een succeswens van Manon en ze zaten om 16.00 uur (bijna allemaal) op de banken. Het team heette Fleur Meekenkamp welkom als Mini van de week en toen was het moment daar….

Alle spelers werden stil…. Er kwam een warme gloed over de spelers.. Spelers begonnen te blozen…. Hun harten maakten een sprongetje….

Want daar kwam hij binnen… De scheidsrechter met de mooie ogen….

Alle gekheid op een stokje… Wij zaten gewoon lekker op de bank.. De wedstrijd voor ons liep uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Nadat we fanatiek hadden ingespeeld, begonnen we iets na vijven aan de wedstrijd.

Wat begonnen we de wedstrijd goed. Zo goed dat we met 7 punten verschil voor stonden.

Je zou denken; kat in het bakkie, maar helaas was dat niet zo. Tornado won de eerste set met 25-27.

Maar daar lieten we het niet bij zitten. En wij stonden er heel duidelijk niet alleen voor. We hadden een goed gevulde tribune, met veel Wevo-supporters. Wat was dat gaaf. Het enthousiasme van de tribune was goed te horen in het veld. Zo goed zelf, dat we na de tijd hoorden dat de coach van de tegenpartij behoorlijk hard zong en wij dit niet eens hebben gehoord!

Toen begonnen we vol enthousiasme aan de tweede set. We begonnen lekker fanatiek en we konden de set afmaken met 25-22. En we zetten dit voort, de derde set wonnen we met 25-19. De vierde set maakten we nog even spannend. We lieten Tornado terug komen, maar we maakten de set gelukkig toch nog, duidelijk, zelf af met 25-23.

Zoals Kelly al aan gaf in de krant van afgelopen maandag ‘dit hadden we echt nodig’. Voor Tornado was het een Gitzwarte dag. Dat was uiteraard niet onze bedoeling…

Aanstaande zaterdag mogen we om 17.00 uur de wedstrijd spelen in Deventer tegen DeVolCo’88 Dames 1. Iedereen is van harte welkom! We snappen dat dit ver is, maar dan zien we jullie heel graag op 14 november om 17.00 uur in de sporthal.

Fleur en supporters: bedankt voor de mooie zaterdagmiddag!!

En Wevo ’70 Dames 1?? Zij leefden nog lang en gelukkig…

Einde!