D1: schoonheidsslaapje, marathon, goed en minder goed maar: 4 punten!

DSC_6004Na een prachtig sprookje werd het weer tijd voor de dagelijkse realiteit. Hard trainen, zweten en spierpijn gingen vooraf aan de wedstrijd van zaterdag 7 november. Voor een enkeling was het vertrek van 15.00 uur aan de vroege kant i.v.m. de Koale Karmis. Zij deden nog een schoonheidsslaapje in de auto.

We speelden in Deventer tegen DeVolCo’88 D1. Op papier een wedstrijd die ons punten zou moeten opleveren. Zoals iedereen inmiddels weet hadden we een wat lastige start, maar we hebben ons voorgenomen niet terug te kijken, maar vanaf nu gewoon alle wedstrijden te winnen! (Een beetje fictie mag)

Aangekomen op een overvolle parkeerplaats, moesten we onze lunchpakketjes in de hal opeten, omdat de kantine bezet was door de Marathon. Bijna niemand vond dit erg… D’r was tenminste wat te kiek’n.

Een paar bekende gezichten van vorig jaar stonden aan de overkant van het veld. In de eerste set stonden we al vrij snel ruim voor. Maar D1 zou D1 niet zijn als ze deze voorsprong binnen een mum van tijd weer wisten weg te werken door persoonlijke fouten. We werden net op tijd wakker en konden de 1e set pakken. 25-21

In de 2e set scoorde Manon K met een KK-bal en de voorsprong was weer voor Wevo. Maar D1 zou D1 niet zijn als ze deze voorsprong binnen een mum van tijd weer wisten weg te werken. Zelfs onze scheidsrechters waren bang dat we de set uit handen zouden geven. Dat deden we gelukkig niet door de laatste punten wel af te maken! 25-20.

Opeens kwam daar het helder licht, D1 ging volleyballen zoals we dat graag willen. We speelden ons eigen spel, onze tegenstander kreeg moeite met de pass en zo konden we de set overtuigend naar ons toe trekken. 25-13

Nu maar eens 5 punten pakken! Maar D1 zou D1 niet zijn als… we de laatste set niet aan onze tegenstanders gunden. Een hoge foutenlast leidde tot een achterstand die we niet meer wisten op te lossen. Heel even leek het er op dat we iets dichterbij konden komen,maar deze set ging echt naar DeVolCo. De realiteit: 19-25

Toch 4 punten gepakt en daarmee zijn we natuurlijk erg blij! Volgende week spelen we tegen Apollo uit Borne. Het belooft een spannende pot te worden!