D6: Een beetje hitte leidt tot betere prestaties

DSC_5977De titel is eigenlijk alles verklarend. Om te beginnen de training van woensdag, Elleke kende geen genade na onze afgang van afgelopen zaterdag. Dit betekende dat we 1,5 uur lang rennend, sprintend en pasend door de zaal konden.

Dan de wedstrijd van zaterdag 7 november tegen Aastad, eigenlijk een wedstrijd om de zaterdag ervoor goed te maken.

Ondanks het trieste herfstweer, wisten ze in Almelo wel hoe je een sporthal goed op kon warmen. De sporthal was namelijk bloedheet, en deed meer denken aan hoogzomer. Reden genoeg om zo snel mogelijk er weer weg te zijn.
De eerste set begon goed en we wonnen de set redelijk eenvoudig met 12-25. Dan de tweede set, die bij dames 6 altijd wat meer moeite en concentratie vraag dan set  1. Met fanatiek spel en een aantal gouden wissels werd een achterstand weggewerkt naar een 20-25 overwinning. Vervolgens de derde set, oftewel al drie sets lang geconcentreerd volleyballen. Dat was toch net wat te veel van het goede, en de set werd jammer genoeg met 25-19 verloren.
Reden genoeg voor Elleke om iedereen nogmaals goed toe te spreken, om alsnog met een  1-3 eindstand punten te kunnen pakken. Dit pakte goed uit, en met goed spel werd de laatste set met 15-25 gewonnen. En dus konden we met een 1-3 winst eindelijk weg uit het zomerse AAstad.

Aangezien onze concurrenten bovenin ook punten hebben laten liggen, kunnen we gelukkig nog altijd blijven geloven in een promotie naar dé tweede klasse.