Definitief: historische promotie voor Wevo’70 D1!

D1timeoutHet leek al zeker en toen weer niet. Maar nu is het dan definitief: Dames 1 is gepromoveerd naar de tweede divisie! Wevo’70 zal daardoor voor het eerst in de geschiedenis van onze club op dit niveau spelen. En dat is een felicitatie waard aan onze dames en hun trainer Hans Giesselink. Dames 2 redde het net niet.

De uitkomst van de promotie/degradatieduels voor een plek in de tweede divisie is dus eindelijk bekend. Eigenlijk leek het na de ongelukkige 3-2 nederlaag thuis tegen Orion 2 een week geleden en de knappe 3-0 zege bij en tegen de tweede divisionist Favorita dinsdag al voor elkaar. De Nederlandse Volleybal Bond had toen laten weten dat Devolco’88 uit Deventer geen team zal uitbrengen in de tweede divisie en dat daardoor ook de nummer twee in de p/d-duels naar de tweede divisie zou gaan.

Dat bericht werd later weer ingetrokken, kennelijk een miscommunicatie intern bij Devolco. Maar omdat de kampioen van de derde divisie, Dynamo Tubbergen, niet wil promoveren, gaf ook de tweede plek recht op promotie. Die is voor Wevo want vandaag won Orion 2 ook met 3-0 van Favorita. Orion en Wevo’70 zijn dus gepromoveerd.

Wil je onze dames feliciteren met dit succes, dan kan dat ik ons gastenboek of op de Facebook-pagina van Wevo’70. Heb je die nog niet geliked, doe dat dan ook meteen, dan mis je niks meer van het Wevo-nieuws.

Dames 2 redt het net niet

Naast Dames 1 streed ook Dames 2 voor promotie, in dit geval naar de eerste klasse. Afgelopen week werd het eerste duel tegen Set-Up’65 5 met 3-2 verloren. Vandaag was de wedstrijd tegen Set-Up’65 4, dat het eerste duel met Set-Up’65 5 met 3-0 had gewonnen. Zij stonden dus op pole-positie. Maar Dames 2 maakte er een echte en leuke wedstrijd van en het team van trainer Laurens Spijker wist uiteindelijk ook nog te winnen met 3-2. Zoals het er nu naar uitziet, geeft de tweede plek in de poule echter geen recht op promotie, jammergenoeg. Toch een compliment aan de dames die er echt voor gestreden hebben.