Een bedankje voor Gilbert (plus ‘Kerstinterview’…)

Nog net in het huidige jaar, werd Gilbert Wennink afgelopen zondag, bij de training van MA voor de NOJK, bedankt door trainer Ron de Jong voor zijn inzet en hulp door hem te verrassen met een kerstattentie. Gilbert en Ron werken nu voor het tweede seizoen samen bij onze A en B-jeugd. Gilbert is de rechterhand van Ron. “En als assistent-trainer is hij inmiddels toch een belangrijke pion geworden binnen de jeugdafdeling van Wevo’70”, verklaarde Ron.

“Een bedankje is dan ook zeker op zijn plaats want buiten het feit dat Gilbert dit seizoen A1 en A2 coacht, is hij bij alle trainingen fanatiek aanwezig, managet hij 99% van het regelwerk en geeft hij positieve ondersteuning in mentale kwesties. De bescheidenheid van Gilbert en zijn realistische kijk op de speelsters worden gewaardeerd door de meiden en mij. Een klankbord dat ervoor zorgt dat er altijd balans is”, aldus Ron, die voor de gelegenheid ook nog een aantal vragen stelde aan Gilbert.

 1. Hoe ben je als enthousiaste vader zo betrokken geraakt bij het volleybal en Wevo’70?
  Gilbert: “Ik ben bijna vanaf het begin van de volleybaltrainingen en -wedstrijden van mijn dochter(s) bij Wevo’70 regelmatig te vinden op de tribune om te kijken. De gedrevenheid waarmee de meiden van dat team speelden, was erg aanstekelijk en daardoor ben ik bij de c-jeugd begonnen met het coachen van het team van mijn dochter.

  Daarna werd ik door de jeugdcommissie gevraagd om het B1 team van het volgend jaar te gaan coachen, ook daar was ik tijdens de trainingen regelmatig te vinden op de tribune, tot op zekere dag jij mij vroeg om te assisteren bij de trainingen, wat voor mij een leuke uitdaging was om het spelletje volleybal beter te leren kennen, zodat ik de meiden tijdens het coachen ook daadwerkelijk de juiste aanwijzingen kon geven. Door de leuke samenwerking met jou ben ik nog meer enthousiast geraakt met volleybal en daarom heb ik ook besloten om Wevo’70 te assisteren in de jeugdcommissie.

  Met MA2.

  Dit jaar zou ik alleen A2 coachen, maar na vraag van de meiden van A1, ben ik ook overstag gegaan om A1 er ook bij naast te coachen. Een weer compleet ander team met meer ervaring, wat voor mij ook weer een uitdaging was, aangezien deze meiden echt wel kunnen volleyballen en mijn kijk op het volleybal dus ook weer moest worden aangepast. Ook hier geeft Ron mij de nodige steun die ik nodig heb, om ook deze meiden te kunnen coachen.”

   

 2. Welke uitdaging is er voor de vereniging Wevo’70 volgens jou in de toekomst?
  Gilbert: “De grootste uitdaging voor Wevo’70 op dit moment, vind ik ervoor te zorgen dat er nieuwe aanwas komt vanuit de jeugd en ervoor te zorgen dat de meiden in een team komen dat past bij hun niveau, zodat iedereen, goed of minder goed, met veel plezier speelt bij onze vereniging Wevo’70. Ook het promoten om vrijwilligers bij de vereniging te krijgen, die momenteel hard nodig zijn, is nog een uitdaging.” 
 3. Ben je sinds je betrokkenheid bij de jeugd MA1, MA2 anders gaan kijken naar volleybal?
  Gilbert: “Wat ik hierboven ook al vertelde: twee leuke teams, wel verschillend wat niveau betreft, waardoor er van mij ook als coach steeds meer wordt verlangd. Volleybal is voor iemand als mij een erg complex spel, met veel regels en technieken, zeker omdat ik zelf niet heb gespeeld. Ik heb altijd erg veel waardering voor de speelsters, hoe zij spelen en over hun inzet, ook door hen leer ik nog elke dag bij.”
 1. Als ondernemer en als volleybaltrainer actief….. waar liggen voor jouw de overeenkomsten?
  Gilbert: “De overeenkomst tussen ondernemen en volleybaltrainen/coachen is dat je probeert bij beide alle ballen in de lucht te houden (bij de een zelfs letterlijk ) Je probeert alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en iedereen zoveel mogelijk te motiveren en te stimuleren en, indien nodig, ook te vertellen waar hun wat mindere punten liggen en wat daar eventueel aan verbeterd kan worden. Plezier is ook een term die, zowel bij medewerkers als bij speelsters, belangrijk is. Heb je geen plezier in je werk of je sport, dan kun je ook niet presteren.”

  Met MA1

 2. Welke doelen als trainer/coach heb jij zelf binnen de vereniging?
  Gilbert: “Ik leer nog elke dag en vind het trainen en coachen van een jeugdteam erg leuk. Ik zou het leuk vinden om in de toekomst zelfstandig een team te kunnen trainen, maar weet ook dat ik nog lang niet zo ver ben.” 
 3. Welke persoonlijk eigenschappen zijn volgens jou nodig om je te ontwikkelen tot een betere trainer?
  Gilbert: “Respect tonen naar alle betrokkenen, zowel de meiden, als ouders, tegenstanders, scheidsrechters enz. en dat overbrengen op de meiden. Ik zou ook graag nog meer technische kennis op doen, zodat ik ook meer spelinzicht krijg. 
 1. Is volleybal belangrijk geworden?
  Gilbert: “Klinkt misschien raar, maar volleybal is wel een deel van mijn leven geworden. Maar ik doe het met veel plezier en dat is het allerbelangrijkste. Alles wat je met plezier doet, is geen opgave.” 
 2. Wat is je favoriete Wevo’70 -yell?
  Gilbert: 
  WEVO – ONE TEAM, want Together Everyone Achieves More. 

  Ron de Jong (rechts) met de attentie voor Gilbert Wennink. Op de achtergrond een deel van het NOJK-team dat ze samen trainen.

Groeten en fijne dagen iedereen (en tot 4 januari in De Lutte bij het NOJK??)
Ron de Jong.