H1: te vroeg, bijna ingehaald door scooter, dus eerste nederlaag

busjeeVrijdagmiddag 18.00 uur is te vroeg voor een aantal van ons om bijeen te komen bij ’t Trefpunt. Vrijdagavond 19.00 uur is te vroeg voor velen van Wevo heren 1 om een fatsoenlijke pot volleybal te laten zien. Beide bleek afgelopen vrijdag ook weer. We slaagden er niet in om op tijd compleet te zijn en als je dan ook op weg naar Hengelo bijna wordt ingehaald door een scooter, dan weet je dat het allemaal niet erg opschoot.

En het was op papier nog wel zo’n belangrijke wedstrijd: Webton heren 2, de koploper van de eerste klasse B met 21 punten uit 5 wedstrijden. En wij met 15 punten uit 3 wedstrijden daar vlak achter. Voor koffie hadden we geen tijd meer, we moesten direct de wei in. We waren een stuk completer dan de avond ervoor op training, al ontbrak nu onze trainer-coach Manon. Richard was bereid die taak op zich te nemen.

Het duurde lang voordat we een beetje in ons spel kwamen. Vrijwel zonder uitzondering maakten we veel te veel persoonlijke fouten. Aanvallend niet direct scoren is één ding, maar de bal ver buiten de lijnen slaan is iets heel anders. En dat laatste overkwam ons veel te vaak die eerste set. En we hadden natuurlijk ook niet te maken met een stel beginners: aan de overkant van het net stond minimaal net zoveel jaren volleybalervaring als aan onze kant. Veel te vaak lieten we toe dat ze via onze handen de bal uitsloegen. De eerste set ging dan ook terecht en met (te) ruime cijfers naar Webton.

De tweede set ging het niet zoveel beter. Mark moest bij vlagen een flink eind lopen om te proberen nog een set up te maken van een mislukte pass. En de foutenlast aan onze kant bleef veel te hoog. De wissel die Richard aan het begin van de set had doorgevoerd (Herbert er in en Ivo voor Arjan naar de buitenkant) mocht ook niet baten. Ook deze set was een prooi voor Webton.

Pas in de derde set kwamen we een beetje op dreef. We wisten wat meer servedruk te geven, gingen wat beter passen en blokkeren en pakten daardoor een ruime voorsprong. In de loop van die set begonnen we weer een beetje te klungelen, maar de voorsprong was voldoende groot om de setwinst naar ons toe te kunnen trekken.

Hierdoor kregen we zin in een vijfde set, maar dan moet je wel eerst de vierde winnen. Webton had wat gewisseld en dat pakte niet best voor hen uit. In no time stonden we met 7-1 voor. We hadden er dan ook alle vertrouwen in dat deze set voor ons zou zijn en een vijfde set de beslissing zou moeten brengen. Maar zover kwam het niet. Webton wisselde de oude garde weer terug (en deden er vijf minuten over om dat op het wedstrijdformulier te vermelden). Het aantal zwakke passes aan onze kant nam toe, blokkerend was het weer zwak en aanvallend kwamen we er in hooguit 50% van de gevallen door heen. En dat was te weinig. Webton wist bij te komen en walste vervolgens over ons heen. Helemaal in stijl sloot Tom deze set af door een bovenhandse bal in een lange rally door zijn vingers te laten glippen.

We hebben er langer dan normaal over nagepraat onder het genot van een paar potjes bier. Laten we het er maar op houden dat dit een incident was, aanstaande zaterdag gaan we gewoon weer verder met winnen en zal Better.be de Kater H2 ons volgende slachtoffer zijn.