D2: Gevecht op parkeerplaats, vierde 4-0 op rij en nog een selfie…

MP_2504_2200_01Na een flinke corrigerende tik via Facebook is het toch maar weer eens tijd voor een verslag van Dames 2! Mochten jullie denken dat jullie tot zoverre niks van ons gehoord hebben in verband met teleurstellende resultaten, dit is zeker niet het geval. Ons enige geleden verlies tot nu toe (de eerste wedstrijd), viel ons niet te verwijten. De beschuldigende vinger in dezen gaat naar de parttime coach. Ik noem geen namen, sorry pap.

Coach Laurens wist ons daarna vier overwinningen op rij te bezorgen, en niet zomaar overwinningen, nee 4 keer een 4-0 overwinning! De laatste 4-0 overwinning vond gisteravond plaats in Enschede, tegen Better.be de Kater, die met 13 punten uit 5 wedstrijden op de 6e plek in de rij staat.

Het eerste gevecht was niet die in het veld, maar die op de parkeerplaats. Vanwege de kermis stond alles vol met auto’s. Gelukkig was de stoep vlak voor de ingang nog beschikbaar, dus we zijn zo vrij geweest daar maar te parkeren. Uiteindelijk bleek dit zelfs legaal te zijn.

Nadat we het hele inspeelritueel zonder scheidsrechter hadden afgerond, was het dan toch tijd om aan de wedstrijd te beginnen. O nee, toch niet, eerst moest er een scheidsrechter komen. Dat gebeurde ook, er kwam een meisje met een fluitje om haar nek ons vertellen dat de scheidsrechter er zo aankwam. Uiteindelijk bleek de man waarvan we dachten dat hij naar ons aan het gluren was door het raampje voor scheidsrechter te mogen spelen. Mogen spelen inderdaad, want jullie weten hoe gek wij zijn op scheidsrechters met een scherp oog voor lijnen J. We kregen zelfs al een kleine flashback naar de wedstrijd van vorig seizoen tegen Volley Losser, waar de scheidsrechter zijn telefoon beantwoorde tijdens de wedstrijd. Gelukkig bleek dit uiteindelijk niet het geval.

Toen konden we dan toch eindelijk beginnen aan de wedstrijd tegen het eerste van Better.be de Kater. Gelukkig voor Better.be de Kater Dames 1 was er veel publiek komen opdagen, welgeteld één fan zat op de tribune. Ons spel begon goed, een keurige serviceserie van Tessie bracht ons op een flinke voorsprong. Halverwege de set gaven we de voorsprong een beetje weg en lieten we De Kater dichterbij komen. Gelukkig wisten we ons op tijd weer te herpakken en wisten we de eerste set te winnen.

De tweede set begon De Kater met een voorsprong,  en kwamen wij uiteindelijk terug tot een gelijke stand. Gelukkig wisten we door te stomen en ook deze set wonnen we. Nog een leuk nieuwtje trouwens, het publiek verdubbelde zich in deze set!

De derde set begonnen we weer op een voorsprong, maar lieten De Kater tegen het midden van de set weer behoorlijk dichtbij komen. Het ging ontzettend gelijk op, maar uiteindelijk wisten wij de laatste punten binnen te slepen en wonnen we de derde set.

Nu de laatste set nog, kat in het bakkie dachten we, maar De Kater bleek niet gekraakt te zijn nu ze met 3-0 achterstonden, sterker nog ze kwamen wel heel erg dichtbij elke keer. Aan het einde van de set werd het nog even spannend toen we achter stonden om en nabij de 20 punten. Gelukkig wist Manon met een strakke service serie weer grip te krijgen op de puntjes en konden we er alsnog voorbij. Een wonderbaarlijke smash van Tessie en een lekkere ketser bij de tegenstanders zorgden uiteindelijk voor de winst van de vierde set en daarmee ook voor de totale winst van 4-0.

De vijf punten konden meegenomen worden naar Weerselo, maar niet na een ‘selfie’ in de auto te hebben gemaakt. Word zet trouwens een rode streep onder ‘selfie’, maar het is net in de Dikke van Dale opgenomen. Mochten jullie nieuwsgierig zijn naar de betekenis van het woord, zie vooral dus de Dikke van Dale, (of de Facebook van Karlien).