H2 heeft de klus geklaard: Beachcourt voor Wevo’70!

DSC_0858Afgelopen week werd al een tip van de sluier opgelicht, vandaag ging het doek er definitief af op onze Twitter, onze Facebook-pagina en nu dus ook hier op de site: Wevo Heren 2 heeft door een staaltje zelfinitiatief in twee weken tijd een heus permament Beach Court uit de grond gestampt!

Wevo’70 H2 Kuilman Bouw Beach Court: The Story

Waar What’s App allemaal niet goed voor is. Op 1 speler na (Benson) is Wevo H2 incl trainers- en coachingstaf in het bezit van een slimme telefoon en dus What’s App. En via de WA worden de meeste lollige, vreselijke, ordinaire, lekkere, flauwe dingen rondgestuurd. Maar tussendoor is er ook weleens iets handigs dat de revue passeert.

En dit keer was de voorlaatste die over is op smartphone en WA, Max, de man met een (we geven het toe) zeldzaam helder idee. In aanloop naar het beachvolleybaltoernooi van de Pearse Köp, (die overigens voortborduren op het draaiboek van de primeur voor Weerselo en die is ook in handen van Wevo’70 Heren 2 dat namelijk een beachvolleybaltoernooi organiseerde bij het 25-jarig bestaan van de club, zo’n 15 jaar geleden) kwam Max met de suggestie om een beachvolleybalveld te maken in zijn achtertuin. Dat is namelijk de voormalige jeu de boules baan in het centrum van Weerselo. Daar lag een gedraineerd veld weg te kwijnen, compleet met verlichting, nu de Jeu de boules-vereniging met medewerking van de gemeente een prachtig nieuw veld heeft gekregen bij de tennisbanen. Waarom niet wat van het zand van het beachvolleybaltoernooi na afloop overhevelen naar het voormalige jeu de boules terrein?

We vonden het allemaal gelijk een goed idee en Max nam contact op met de gemeente. Die beloofde snel terug te bellen en deed dat ook daadwerkelijk. Wanneer het initiatief via het bestuur van Wevo’70 ging, moest het mogelijk zijn. Dus kwam ook H2-lid en penningmeester Robert Kuipers meteen in actie. En jawel, de toestemming, onder bepaalde voorwaarden, kwam er!

Dus kwam H2 direct in actie. Helaas bleek het overnemen van het zand van de Pearse Köp niet mogelijk, dat zand was al verkocht. Maar een van de Wevo H2 leden, Jos Bijen, had de oplossing paraat: met zijn bedrijf Kuilman Bouw uit Nw. Amsterdam zou hij zorgen voor de benodigde hoeveelheid zand, toch al snel een 40 kuub.

20130621-204908.jpgEr werd geen tijd verspild. Woensdag maaide Benson het gras, donderdag werd het veld collectief met H2 ontdaan van het grind en werd het speelveld uitgemeten. Jos had ook gezorgd voor prachtige palen voor het speelnet en voor het door de gemeente verplicht gestelde net langs de straatkant (ook al staat er zoveel bosschage dat het knap is dat je een bal op de Bisschopsstraat krijgt). Het eerste emmertje zand werd gestort en onder het genot van een biertje werd donderdagavond de nakende stunt van een heus Beach Court gevierd onder het licht van de baanverlichting. Rich, die er zaterdag niet kon zijn, huurde een kraantje met chauffeur in.

Zaterdagochtend was het dan zover. Het zand werd in meedere vrachten gebracht, de mannen gingen aan de schop en de hark en na een paar uur ploeteren kon het door ‘t Trefpunt geschonken prachtige net dan opgehangen worden. Het Wevo’70 H2 Beachcourt was een feit en daarvan werden via de WA ook de vakantiegangers Rich en Schimansky op de hoogte gesteld.

DSC_0812

IJs en weder dienende zal komende dinsdagavond om 21.00u de eerste wedstrijd op het Kuilman Bouw Wevo’70 Beach Court worden gespeeld! Een ieder die er bij wil zijn, is van harte welkom.

Kijk voor meer foto’s op onze Facebook-pagina!

 

(Over het gebruik van het veld zal iedereen binnenkort op de hoogte worden gesteld.)