MA1 sluit prachtig seizoen af als no. 4 van Nederland!

Voor MA1 was afgelopen zaterdag een bijzondere dag. Na twee titels in de competitie (eerst Hoofdklasse, daarna Topklasse) mochten ze meedoen aan het NK. In Zaandam werd het team nooit echt weggespeeld maar kwamen ze ook net te kort voor het podium. Maar plek 4 van Nederland was ook een prachtig resultaat van een geweldig seizoen voor de Weerselose meiden. Ze schreven zelf een verslag.

In de Topklasse waren wij op het nippertje kampioen geworden, dus mochten we op 25 mei om 07.30 met een goed gevulde bus vertrekken richting Zaandam. Wij vertegenwoordigden Oost in categorie A op het toernooi en rond 10.00 kwamen we aan bij sporthal De Koog. We moesten tegen de grote clubs, Sneek en Sliedrecht spelen en tegen Limes uit Utrecht, de concurrentie was dus groot.
(verhaal gaat verder onder de foto’s)

Eerste duel tegen het grote VC Sneek
Bij aankomst hadden we nog even de tijd en om 11.00 begon de eerste wedstrijd tegen VC Sneek. Hier zagen we dat hoofdcoach Erik Reitsma van landskampioen Friso Sneek D1 mee was, dus dit maakte ons extra zenuwachtig om te spelen tegen zo’n grote club. We begonnen de wedstrijd niet sterk en passend liep het niet lekker door de lastige serve van Sneek. Maar in de eerste set kwamen we nog goed terug, doordat we aanvallend sterker waren, maar werd het 25-22 voor Sneek. In de tweede set hadden we tijd nodig om in te komen, maar konden we niet terugkomen en werd set 2 ook gewonnen door Sneek met 25-13.

Limes: lange meiden met goede aanval
De tweede wedstrijd begon om 13.00 uur tegen Limes. De wedstrijd voor ons was nog bezig, dus moesten we warmlopen in de gang. Dit team had veel lange en aanvallend zeer goede spelers. Doordat het bij ons niet lekker liep, hadden zij veel kans om aan te vallen. Ook zat de arbitrage ons niet mee, er was veel miscommunicatie tussen de eerste en tweede scheidsrechter. Dus werden we in de eerste set weggespeeld met 25-13. In de tweede set begonnen we sterk, verdedigend konden we de moeilijke ballen goed oplossen. En konden we meespelen met de club uit Utrecht, desondanks was Limes sterker en wonnen ze met 25-18.
(verhaal gaat verder onder de foto)

Beetje moe tegen Sliedrecht Sport
We moesten nog tegen Sliedrecht Sport spelen, deze wedstrijd was gelijk na de wedstrijd van Limes, hierdoor waren we moe, toch we begonnen sterk. Tegen deze club konden we goed meekomen en hadden we in de eerste set steeds een kleine voorsprong. In de eindfase van set 1 sloeg de vermoeidheid toe en verloren we de set met 25-18. Helaas begonnen we ook niet sterk in set 2 en had Sliedrecht de overhand en verloren we deze ook met 25-16.

Goed weerwerk in laatste duel
Helaas hadden we dus alles verloren en werden we vierde in de poule, maar we hadden nog één wedstrijd om alles tegen geven voor plek 3. Dit duel speelden we weer tegen Sneek. Nu konden wij beter meekomen dan in de eerste wedstrijd en lukte het ons beter te redden met de lastige service van Sneek. Door het slimme en tactische spel van Sneek wonnen zij de set met 25-19. In set 2 begonnen we met een voorsprong, maar toch had Sneek de overhand bij de laatste punten en verloren we de set met 25-19.

Afsluiting van gedenkwaardige jaren
Ondanks het verlies was het een zeer mooie afsluiting van de vele seizoenen die we samen hebben gespeeld. De terugrit was nog erg gezellig en we hebben gevierd dat we nummer 4 van Nederland zijn geworden in categorie meisjes A!

Met dit team zijn we gegroeid van spelen in de tweede klasse naar regio Oost vertegenwoordigen op het Nationaal Jeugd Kampioenschap, waar we heel trots op mogen zijn. Dit hadden we niet gekund zonder de trainingen van Hans Löwik, het coachen van Amber Bijen, de supporters en ouders en natuurlijk de inzet van het team.