MA1 na zenuwslopend slot kampioen Topklasse en naar NK!

 Wat een ontknoping! De meiden van Meisjes A1 moesten tot het allerlaatste punt wachten of ze de strijd met concurrenten Apollo 8 MA1 en SVH MA1 in de Topklasse in hun voordeel zouden kunnen beslissen. Maar het lukte! En dus vloeiden de vreugdetranen rijkelijk zaterdag in sporthal ‘t Trefpunt in Weerselo. Want niet alleen werden ze kampioen, ze mogen nu als vertegenwoordiger van de regio Oost ook naar de nationale kampioenschappen, op 25 mei!

‘Wat een seizoen’. Dat was het enige wat de meiden op hun Instagrampagina zaterdagmiddag konden uitbrengen na de zenuwslopende ontknoping in de Topklasse, het hoogste niveau in de sterkte regio Oost van de Nederlandse Volleybal Bond. En dat was logisch. Want in de eerste seizoenshelft was het team van coach Amber Bijen al de sterkste gebleken in de Hoofdklasse B. Dat betekende plaatsing voor de Topklasse, waarbij op voorhand SVH, de winnaar van de Hoofdklasse A, de grootste concurrent leek te zijn.

Inhaalrace was nodig
Gedurende het seizoen bleek dat inderdaad het geval. Het feit dat Wevo’70 met de hand over het hart streek en deze voornaamste opponent uitstel gaf voor de eerste onderlinge confrontatie in verband met blessures bij SVH, leek de Weerselose meiden duur komen te staan. SVH won dat eerste, uitgestelde duel en dat team leek vervolgens lange tijd op weg naar de titel. En helemaal toen Wevo’70 na een inhaalrace drie wedstrijden voor het eind punten morste tegen de uiteindelijke nummer laatst, Ormi MA1 uit Epe, dat overigens eerder in het seizoen SVH had weten te verrassen. Wevo’70 moest toen ook Apollo 8 MA1 uit Borne als concurrent nog voor zich dulden, liefst vijf punten.

MATCHPOINT tegen Orion!!!

Revanche nemen op Apollo 8
Maar het door Hans Löwik getrainde team gaf de moed nog niet op. Eerst werd een week geleden revanche genomen op Apollo 8 voor de eerder in Borne geleden 3-1 nederlaag door met dikke cijfers (4-0) de thuiswedstrijd te winnen en de vijf punten achterstand uit te wissen. Toch leek ook toen de situatie nog steeds uitzichtloos, met twee punten achterstand op SVH, dat in de laatste wedstrijd aan een 3-1 zege op middenmoter Tornado genoeg zou hebben. Dat duel in Geesteren werd vlak voor de laatste wedstrijd van de Weerselose meiden, thuis tegen Orion uit Doetinchem, gespeeld.
(verhaal gaat verder onder de foto)

En de zege en daarmee de titel is binnen (al weet niet iedereen het hier al…)

Heilzame werking
Toen de meiden van Wevo’70 MA1 aan hun slotduel begonnen, wisten ze niet hoe het in Geesteren was afgelopen. Dat bleek een heilzame werking te hebben, want relatief eenvoudig won Wevo’70 de eerste drie sets tegen Orion. Maar bij aanvang van de laatste set sijpelden er toch geluiden door van de goed gevulde tribune, waar ze intussen de uitslag van Tornado-SVH en Ormi-Apollo hadden achterhaald. Apollo had met 4-0 gewonnen bij Ormi en stond dus weer 5 punten voor. Maar belangrijker was: SVH had ‘slechts’ met 3-2 gewonnen van Tornado. Een snelle rekensom leerde dat wanneer Wevo’70 MA1 ook de laatste set en dus met 4-0 zou winnen van Orion MA1 en daarmee 5 punten zou mogen bijschrijven, er drie teams gelijk bovenaan zouden eindigen met 32 punten: SVH, Apollo 8 en Wevo’70. Echter: het setgemiddelde van de Weerselose ploeg zou dan veel beter zijn dan dat van de andere twee teams.
(verhaal gaat verder onder de foto)

Maar hier weet iedereen het wél…! KAMPIOENEN!

Zenuwslopende minuten
Hoewel deze feiten aan de meeste speelsters in het veld voorbij waren gegaan, leek het toch enigszins een verlammende werking te hebben. Orion bleef bijna de hele set bij deze keer, stond boven de 15 zelfs twee punten voor. Een time-out van coach Amber Bijen zette het team echter weer op het goede spoor. Enkele zenuwslopende minuten in het veld en op de tribune volgden maar uiteindelijk won Wevo’70 de set met 25-21, de wedstrijd met 4-0 en daarmee was ook het kampioenschap een feit. Dat laatste zorgde eerst nog voor ongelovige blikken in het veld. Maar toen duidelijk werd dat ze toch echt kampioen van de Topklasse geworden waren, stroomden de vreugdetranen rijkelijk op de vloer van sporthal ’t Trefpunt.
(verhaal gaat verder onder de foto)

Dan zijn er de felicitaties van o.m. Hans, D1 en Masters (zie ook onder)

Een smakelijk toetje: naar het NK!!!
Waarna de meiden gefeliciteerd werden door clubgenoten, ouders en bestuur die in allerijl cadeau’s en taart hadden laten aanrukken. Zo werd het een prachtig eind aan een seizoen, dat echter nog een smakelijk staartje krijgt in de vorm van deelname aan de nationale gesloten kampioenschappen over een paar weken. Hoe dat ook afloopt, het is een geweldige bonus op een geweldig seizoen van Bente, Eef, Jade, Liz, Linde, Loes, Mirthe, Romy, Sterre, Yfke en Amber.