MA1: spannende pot, niet opgegeven en 5 punten opgehaald in Nijmegen!

MA1De tweede wedstrijd van het seizoen was gepland op zaterdag 18 januari. Deze wedstrijd moesten we tegen Vocasa A1 in Nijmegen. Hun waren vorig seizoen derde geworden in de hoofdklasse van de andere poule. Wij waren zelf ook derde geworden vorig seizoen.

Om kwart over 12 moesten we aanwezig zijn bij ’t Trefpunt. Zoals gewoonlijk hadden we weer geen ballen, lagen ze dan toch in de sporthal? Uiteindelijk lagen ze daar. Gelukkig. Op naar Nijmegen!

We waren mooi op tijd. We hadden niet al te hoge verwachtingen van Vocasa maar moesten ze natuurlijk niet onderschatten.

Om 14.30 begon de wedstrijd. De 1e set begon, en ook dramatisch slecht. We lieten ons niet zien en alle ballen vlogen ons om de oren. Eenmaal naar de punten kijkend, stonden we voor ook nog?? Wat een drama, we waren onszelf totaal niet en speelden stuk voor stuk slecht. Natuurlijk wilden wij deze set wel winnen, want de 4-0 was erg belangrijk. Richting het eind van de set begonnen we pas redelijk te spelen. Uiteindelijk hebben we de set gewonnen met 21-25. Wat een wonder!

De 2e set beseften we dat we wel veel meer moesten geven om van hun te winnen. We begonnen dan ook met volle moed en liepen zo een paar punten uit. Maar door een moeilijke opslag van de tegenstander gingen die punten ook weer verloren. We baalden, we stonden achter met 24-20. Maar toch wilden we niet opgeven. Met Marèl aan de opslag die vol spanning verplicht 6 goede opslagen moest doen, gingen we knallen. En zo werd het 24-24! Daardoor kregen we nog meer zelfvertrouwen. Alle ballen werden van de grond gehaald, de aanval ging goed en de opslag prima! Vol goede moed hebben we deze set gewoon gewonnen met 24-26!! Dus onthoud: nooit opgeven, alles kan nog !

De 3e set, al wetend hoe goed ze zijn en hoe goed wij moesten gaan spelen. Deze set ging het weer gelijk op. Winnen met gemak, nee dat konden we niet van hun. Er werden persoonlijke fouten gemaakt, en daardoor lieten we wat punten zitten. Maar met onze wilskracht hebben we ook deze set gewonnen, met alweer 21-25!

De 4e set. Staat bij ons ook wel bekend als de vaak verliezende set. Doordat je al 3-0 voor staat, weet je dat je al gewonnen hebt, daardoor ga je makkelijker spelen. En ja hoor, dat gebeurde ons weer. Vocasa ging een paar punten voor lopen en we pikten dat niet. We knalden terug en ging punten op hun voor lopen. Nog steeds liep het gelijk op, maar wij waren sterker. Ook deze set is gewonnen door ons Wevo ’70 A1! Met alweer 21-25! Wat een toeval !

We hebben erg genoten van deze wedstrijd, het was erg spannend en dat maakte het spelen ook leuk. We wilden niet voor niets helemaal naar Nijmegen rijden om een setje te laten liggen. Daarom namen we de volle 5 punten mee naar huis! En natuurlijk na afloop van de wedstrijd, naar de McDonalds in Holten! (onze vaste stop in de Hoofdklasse.) Helaas de laatste keer van dit seizoen, want de aankomende wedstrijden zijn dichtbij.