Nieuw: Mini’s kijken de techniek af bij Meisjes A1!

20140125_125216Vanzelfsprekend vinden wij volleybal de leukste sport om te beoefenen. En zeker degenen die al langer volleyballen, denken nauwelijks meer na over hoe het was toen je begon met volleyballen. Boven- en onderhands spelen, serveren, smashen, het is gesneden koek intussen. Maar voor degenen die net beginnen met volleyballen, is het allesbehalve simpel en logisch. Voormalig bondscoach Avital Selinger zei eens: het belangrijkste obstakel om massaal kinderen aan het volleyballen te krijgen, is het feit dat je de bal niet vast mag houden en per keer zelfs maar een keer mag raken. In vrijwel alle andere balsporten (basketbal, handbal, voetbal, hockey) mag je de bal, kort of lang, bij je houden, danwel vasthouden.

Dat is nou ook precies waar mini’s mee te maken krijgen als ze op volleybal gaan. Vanzelfsprekend zijn de oefeningen in het begin zo aangepast dat ze nog wel een bal mogen vangen en dus vasthouden. Maar daarbij moeten zo snel mogelijk ook de technieken aangeleerd worden die de overstap naar het in een keer spelen van de bal mogelijk en makkelijker maken.

nevobotechnieken

Vooral bij de eerste niveau’s van de mini’s merken we bij Wevo’70 dat het voor hen moeilijk te begrijpen is waarom ze op een bepaalden manier een bal moeten gooien. Je kunt wel zeggen: ‘dat is voor later, als je onderhands en bovenhands gaat spelen en gaat smashen’. Maar mini’s hebben op dat moment nog (te) weinig besef van het volleybalspelletje om dat meteen op te pakken.

20140125_125154

Om de mini’s te laten zien waarvoor ze aan het trainen zijn, gaat elke trainingsgroep een wedstrijd van Meisjes A1 bekijken. De trainsters zullen deze middag aanwezig zijn, maar ook ouders/verzorgers zijn natuurlijk van harte welkom.

Om 12.30u wordt eerst de warming-up van beide teams, inclusief inspelen en inslaan, bekeken en toegelicht. Daarna gebeurt hetzelfde bij de eerste twee sets van de wedstrijd. Als afsluiting wordt er een glaasje ranja gedronken en nagepraat over wat er te zien was.

20140125_125119

Afgelopen weekeinde was de eerste groep aan de beurt. Niet iedereen kon aanwezig zijn maar Nina Haarman, Lena Oude Lashof, Indy Kuipers, Maud Luttikhuis, Sterre Voost, Tess Moleman en Loes Jogems waren van de partij en hebben waardevolle indrukken kunnen opdoen.

 

De indeling voor de resterende groepen is als volgt:

 

Datum

Wedstrijd

Mini’s

01-02-2014

Wevo ’70 MA1 – Saasveldia MA1

Niveau 3

15-03-2014

Wevo ’70 MA1 – Dynamo T. MA1

Niveau 4

05-04-2014

Wevo ’70 MA1 – VoCaSa MA1

Niveau 5 en 6