D1: BAM, weer 4-0! (nog wel even dopingtest afwachten)

201314D1Na vorige week een topprestatie te hebben geleverd in Harbrinkhoek, een welverdiende 4-0 zege, stond deze week Rosstars tegenover ons! De euforie over de vorige wedstrijd was groot, dus de verwachtingen tegen Rossum waren hoog. Rosstars presteert boven verwachting goed als debutant in de 3e divisie. Van begin af aan draaien ze mee in de top 4 binnen deze klasse.

De vorige wedstrijd in Rossum resulteerde in een 3-2 overwinning aan onze zijde. Rossum liet goed verdedigend en aanvallend spel zien. Wij kunnen dit echter ook! Kom maar op met die pot dus! Hans gaf al aan dat hij de trainer van Rossum had gesproken en dat zij deze wedstrijd als dé kans beschouwden om in de top te blijven meedraaien….. Hmmm, wij ook!

De eerste set verliep direct volgens plan. Rossum kon geen moment echt in de wedstrijd komen. Servedruk hoog, snel spel en afmaken! Dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong en een 25-16 setwinst.
Hans wist na deze set maar één ding te zeggen: ‘Dames, jullie zijn scherp, blijf alert, kleine foutjes eruit en afmaken’. Eigenlijk zo gezegd, zo gedaan. De 2e set was bijna een kopie van de 1e, goede serveseries, waardoor er onzekerheid aan Rossumse zijde ontstond. 25-15 voor ons!
Nou, 3e set ook pakken, dan hebben we de winst in ieder geval op zak!

Ons spel werd minder snel, de variatie was even weg, maar na een goede time-out wisten we ons niveau weer omhoog te trekken. Eigenlijk kwamen we in het verloop van deze set niet meer in gevaar en wisten we zowel de 3e  als de 4e set met 25-18 te winnen. BAM, weer 4-0!!! Goed voor ons zelfvertrouwen, die 4e set is dus toch mogelijk!

Uit latere dopingresultaten zal blijken of Wevo D1 deze competitie verder mag uitspelen. Een van hun speelsters was namelijk zwaar onder invloed van verdovende middelen. Maar het hielp wel!

Volgende week spelen wij nog een thuiswedstrijd, en wel tegen Pegasus (Nijmegen). Uiteraard zijn alle supporters weer van harte welkom, want ook volgende week willen we knallen!