Speelster in the picture (11): Janneke!

Na een kleine pauze vervolgt de rubriek Speelster in the picture met heden Janneke Jogems.  Deze speelster van MA1 beslist in een ‘split second’ waar de bal naar toe gaat! Ze heeft weinig aanwijzingen nodig van de trainers, ze maakt goede keuzes, en geeft het team veel vertrouwen. Als haar ontwikkeling zo door gaat, zal met haar spelinzicht en atletische vermogens het hogere nivo van volleybal in Twente tot de mogelijkheden behoren.

1. Hoe ben je in het verleden met volleybal en Wevo’70 in aanraking gekomen?
“Na mijn zwemles mocht ik op een sport. Ik had al bij een aantal sporten proeflessen genomen. Maar vond volleybal uiteindelijk het leukst. Ook kende ik al een paar meisjes die al op volleybal zaten, dus dat beïnvloedt, denk ik, ook je keuze. Maar achteraf heb ik denk ik wel een goede keuze gemaakt.”

2. Je bent ooit aanvalster geweest, nu niet meer. Hoe kwam dat tot stand?
“Volgens mij hadden we in het team waar ik toen in speelde, te weinig spelverdelers en toen moest er iemand op spel gaan. Toen werd ik uitgekozen. En toen was ik spelverdeler. Achteraf ben ik er wel heel blij mee, hoor.”

3. Je bent iemand met veel inzicht tijdens het volleybalspel, een tactische bal is bij jou altijd een punt. Kun je daar iets over vertellen?
“Ik probeer af en toe een tactische bal te doen, niet te vaak, zodat ze het niet door hebben. Ook probeer ik dan te kijken waar niemand staat en waar ik weet dat ze hem bijna niet kunnen pakken. Voor de rest wissel ik dan af, zodat het niet te duidelijk wordt waar ik de bal speel.”

4. Je speelt al een aantal jaren met dezelfde meiden samen. Dit seizoen zijn er drie nieuwelingen van een andere vereniging bij gekomen. Hoe ervaar je dat?
“Ik vind het heel leuk, het is gezellig en ik vind dat ze goed bij in het team passen. Ook denk ik dat we in een korte tijd al best goed op elkaar ingespeeld zijn. Want in de trainingen gaat het altijd best goed. Ook is het natuurlijk heel gezellig.”

5. Je bent ook volop bezig met muziek. Welke overeenkomsten hebben volleybal en muziek voor jou?
“De overeenkomsten die volleybal en muziek voor mij hebben, zijn dat ik het natuurlijk allebei leuk vind om te doen. Het zijn beide hobby’s van mij.”

6. In MA1 ben jij regelmatig de dirigent als spelverdeelster. Wat wil je juist voor jezelf beter ontwikkelen op jouw positie?
“Nou, ik vind eigenlijk de leiding nemen best moeilijk. Daarom wil ik daar misschien juist aan werken. Ik hou mezelf op sommige momenten wel op de achtergrond. Ook wil ik sommige miscommunicaties tegengaan, om zo beter te spelen.”

7. De wedstrijden worden dit seizoen …….. welk gevoel of idee heb jij hierbij?
“Ik vind het jammer dat de wedstrijden niet door gaan. Maar het is niet anders, we moeten nu maar afwachten en hopen dat het coronavirus snel weggaat zodat we weer het ‘normale’ leven kunnen leven. Dus ook met volleybalwedstrijden.”

8. Welke maatschappelijke ambities heb jij voor jezelf in de toekomst?
“Ik weet nog niet precies wat ik na de middelbare school wil doen. Op dit moment is mijn doel om te slagen, ik zit ik 5-havo en hoop dus dat ik slaag. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben wel volop aan het uitvinden welke vervolgopleiding goed bij mij past en waar ik in de toekomst een leuke baan mee kan vinden.”

9. Na deze lockdowntijd beginnen ook de parties wederom. Ben je dan van de partij? En ga je geheel uit je dak? Vertel: waar verheug jij je op?
“Ik ben dan wel van de partij, denk ik. Misschien nog even rustig aan doen. Maar ik verheug me er wel op.”

10. Wat is je favoriete Wevo’70 yell?
“Fiësta en Wevo One Team!”

Team MA1 wenst iedereen die Wevo 70 een warm hart toedraagt fijne en vooral gezonde kerstdagen toe!
@OneTeam