Speelster in the picture (12 en slot): Maithe!

In voorlopig de laatste aflevering van deze serie die kenmerkend was voor MA1, het team van Gilbert en Ron, is het de beurt aan Maithe. Maithe is een speelster die altijd, maar dan ook altijd in ieder team haar bijdrage zal leveren. Met een vaste plek op diagonaal heeft de goedlachse volleybalster haar plaats verworven. Spontaan, ook serieus, altijd trainbaar met een fijn karakter. Hoe haar beleving van onze geliefde sport is lezen jullie hieronder.

 1. Volleybal is toch een deel van je leven geworden. Welke begeleiders hebben de grootste invloed gehad op jouw ontwikkeling en waarom?
  “Degene die de grootste invloed heeft gehad op mijn ontwikkeling is vooral Ron de Jong, hij zag potentie in mij die ik zelf niet echt zag en heeft mij gepushed om mezelf telkens opnieuw te verbeteren in elke positie mogelijk.”

 2. Je bent een erg correcte en sociale speelster. Hoe ervaar jij dit aspect bij jouw teamgenoten?
  “De meeste meiden bij ons uit het team ken ik al langere tijd van de basisschool waar we bijna allemaal in dezelfde klas zaten en hiernaast vind ik het belangrijk om een goede relatie te hebben met de speelsters zowel tijdens de trainingen en wedstrijden als daarbuiten. Alle meiden zijn echt geweldig en met iedereen is goed te praten en te lachen (tot grote ergernis van onze trainers, haha). Ik vind dat het als team belangrijk is om een goed samenspel te hebben en hiermee elkaar goed af te stemmen, we weten van ons allemaal de goede en sterke kanten en proberen elkaar hiermee te stimuleren en te helpen wanneer we weten als iemand ergens moeite mee heeft.”

 3. Trainbaar maar met geduld. Het heeft eigenlijk wel even tijd nodig gehad. Nu op dia sta je ECHT op je plek en met vertrouwen. Hoe zie jij de eigen ontwikkeling van jouw volleybalskills?
  “Ik heb sinds ik in de jeugd van Wevo speel, al veel verschillende posities gespeeld, zowel spelverdeelster, buiten en nu dia en van elke positie pak je iets mee waar je op de andere posities ook voordeel van kan hebben. Ik merk dat ik in de laatste jaren erg vooruit ben gegaan, ook qua zelfvertrouwen en ben erg trots op hoe ik gegroeid ben.”
 4. Zie jij je over 10 jaar ook nog volleyballen en past volleybal dan ook in je timemanagementplaatje?
  “Ik zou graag door willen gaan met volleybal, vooral als hobby en wil hier ook wel omheen plannen, het is belangrijk om te blijven sporten en het sociale van een teamsport is erg belangrijk, zowel voor het onderhouden van bijvoorbeeld contacten als in het leggen van nieuwe contacten.

 5. Als jij de klok terug kon draaien, had je als speelster andere keuzes gemaakt?
  “Ik heb als speelster niet echt spijt van bepaalde keuzes, iedereen maakt wel eens fouten en het is juist belangrijk om hier van te leren.”

 6. Welke successen bij de jeugd liggen nog vers in jouw geheugen?
  “Het kampioenschap in de B1 is mij altijd bijgebleven en dan vooral hoe we als team hebben besloten om het onszelf moeilijker te maken door op een hoger niveau te spelen, dit was niet altijd even gemakkelijk maar ik heb er voor mijn gevoel wel veel van geleerd.”

 7. Bij de gedachten aan volleybal,….. wat ervaar je als gemis?
  “Ik vind het altijd wel jammer dat er weinig contact is tussen andere teams tussen de club, om op deze manier ook van elkaar te kunnen leren en had hier graag meer kans voor gekregen.”

 8. Wat zou het allerbeste zijn voor jou en het team in het nieuwe seizoen?
  “Ik weet niet of het het allerbeste is maar ik zou het leuk vinden om nog een tijd met elkaar te kunnen spelen en op deze manier nog meer van elkaar te leren.”

 9. Welke persoonlijke ambities heb jij in het maatschappelijke leven?
  “Op het moment ben ik erg druk bezig met school en het halen van mijn vwo-diploma waarna ik graag Engels wil studeren aan de universiteit als het allemaal goed gaat.”

 10. Wat is je favoriete Wevo volleybal yell?
  Fiësta!!

MA1 en begeleiding kunnen niet wachten om weer te gaan trainen, het beachvolleybal zullen ze nog meer omarmen! Gewoon omdat het altijd kan, op de mooie Wevo’70 beachaccommodatie. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd in de realisatie hiervan.

Met sportieve groet,
Ron de Jong

Naschrift redactie: We willen Ron de Jong nog hartelijk danken voor al zijn mooie bijdragen in deze rubriek Speelster in the picture.