Gerjan Heerkes ook komend seizoen trainer/coach van D1

Gerjan Heerkes staat ook komend seizoen aan het roer van Dames 1 van Wevo’70. De trainer/coach uit Beerzerveld begint dan aan zijn vierde seizoen bij onze club.

Dames 1 komt momenteel voor het tweede achtereenvolgende jaar uit in de eerste divisie, het op twee na hoogste niveau van Nederland. Gerjan leidde zijn team twee seizoenen geleden naar dat, in Weerselo nooit vertoonde niveau, en afgelopen seizoen maakte Wevo’70 daarin een verpletterende indruk door als tweede te eindigen.

Promotie naar de (uitgebreide) topdivisie was daarmee ruimschoots binnen maar na overleg zagen bestuur en team daar in ons jubileumjaar van af omdat het team een flinke verjongingskuur onderging. Gerjan nam de taak op zich een nieuw team te smeden en leek goed op weg. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden overtuigend met 3-1 en 4-0 gewonnen, waarna een 3-1 nederlaag volgde tegen koploper Sudosa. En toen kwam door corona abrupt een voorlopig eind aan het seizoen en het is nog hoogst onzeker wanneer en of dit nog een vervolg krijgt.

Voor onze technische commissie was dit echter geen reden af te wachten en ze ging het gesprek met Gerjan aan. De conclusie van beide partijen was dat ze het volste vertrouwen in elkaar hebben en dat we dus een verlenging van de verbintenis voor komend seizoen zijn aangegaan. We wensen Gerjan en het team heel veel succes en plezier en hopelijk kunnen we elkaar dit jaar snel weer zien.