Speelster in the picture, aflevering 3: Pleunie!

Het zijn rare tijden, als gevolg van het coronavirus. Eén van de gevolgen is een abrupt einde van alle volleybalactiviteiten. En dus ook alle zo waardevolle sociale contacten en saamhorigheid die onze club en onze teamsport zo mooi maken. Gelukkig hebben we nog wel onze rubriek In the picture van trainer Ron de Jong van MA1 en MA2.  Dit keer, in de derde aflevering: Pleunie.

 1. 1. Welke mensen en in welke hoedanigheid hebben jou ertoe bewogen ooit bij de jeugd van Wevo’70 te gaan volleyballen?
  “Mijn ouders vonden teamsport belangrijk, daarom heb ik voor volleybal gekozen.” 
 2. Je volleybalt en verliest ook soms een wedstrijd, vind jij succes persoonlijk belangrijk?
  “Ik vind succes wel belangrijk, maar natuurlijk gaat het ook om plezier. Als je geen plezier hebt, dan ga je het niet volhouden en ga je ook nooit goed presteren.” 
 3. Als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan als volleybalster bij Wevo’70?
  “Ik zou niet echt iets anders gaan doen, ik ben wel blij met mijn team en het niveau waarop wij spelen.” 
 4. Je bent niet alleen speelster, je geeft ook training. Beiden geven je plezier? Vertel!
  “Ik vind het leuk om training te geven want je kunt dan die kinderen helpen naar het niveau dat ze ooit willen behalen. Het team dat ik training geef is ook een erg gezellig team en lachen veel met elkaar.” 
 5. Je bent een speelster die voor de trainers altijd erg positief overkomt, is het ook weleens lastig dat je vader een van die trainers is?
  “Ik vind het eigenlijk wel leuk dat mijn vader een van de trainers is, wij praten ook veel over hoe de training ging en wat er dus beter zou kunnen.” 
 6. Deze vervelende coronavirus tijd wordt er niet getraind, doe je voor jezelf aan andere vormen van beweging?
  “Ik doe thuis nog wel eens een paar oefeningen, ook ga ik soms met mijn vader naar een veldje en daar nog een beetje volleyballen.” 
 7. Wat zijn je persoonlijke passies in je leven, waar word je blij van?
  “Mijn grootste passie is natuurlijk volleyballen. Naast volleybal hou ik ook erg van muziek en zing ik graag.” 
 8. Pleunie, stel je gaat op vakantie naar IJsland, maar het vliegtuig blijkt je te brengen naar Alaska, wat ga je doen bij aankomst op het verkeerde vakantieadres?
  “Ik ga mooi rondkijken en misschien zelfs wel hondensleeën want dat kun je daar mooi doen.”
 9. Waar verheug jij je op voor het volgende seizoen?
  “Ik hoop natuurlijk als eerste dat in die tijd het coronavirus weg is en niemand daar meer last van heeft. Daarnaast verheug ik me op een erg leuk en gezellig prestatieteam.”
 10. Wat is je favoriete Wevo volleybal yell?
   “Wevo one team.”