Speelt Dames 1 straks tegen een eredivisieploeg?

Voor Dames 1 staat er komende zaterdag 21 oktober een interessante uitdaging op het programma. Ze zijn dan gastvrouw van een driekamp in de tweede ronde van de nationale beker. Alleen de winnaar van de driekamp gaat door en maakt een goede kans om in de achtste finales een eredivisieploeg te treffen.

Dames 1 plaatste zich op knappe wijze voor de tweede ronde door half september in Eibergen in een vierkamp af te rekenen met liefst drie andere teams. Twee ervan waren collega-tweede divisionisten in de vorm van Rosstars uit Rossum en Boemerang uit Eibergen. Maar de derde ploeg die werd uitgeschakeld, was Devoko uit Denekamp en die ploeg speelt in de competitie een niveau hoger, in de eerste divisie.

Knappe prestatie
Een knappe prestatie dus van het team van trainer/coach Jeroen Sanders. En aangezien Dames 1 de laatste jaren in de beker vaak een heel eind moesten reizen voor hun wedstrijden, besloot het bestuur voor de tweede ronde dit keer zelf de organisatie in handen te nemen. Op deze manier kunnen de meiden een keer in eigen huis aantreden.

Driekamp
Dat gebeurt dus komende zaterdag in de vorm van een driekamp. Om 11.30 uur is Bovo uit Aalten de eerste tegenstander. Deze ploeg komt uit in dezelfde tweede divisie als Dames 1. Sterker nog, afgelopen weekeinde troffen beide teams elkaar in Aalten in die competitie en daar boekte Dames 1 de eerste zege van het seizoen: ze wonnen met 3-1. Maar, zoals al vaker vastgesteld, de beker kent zijn eigen wetten en dus zegt zo’n uitslag weinig over de nieuwe confrontatie. Dames 1 zal direct scherp moeten zijn.

Orion
Na die eerste wedstrijd kan Dames 1 kijken hoe Bovo het eraf brengt tegen het roemruchte Orion uit Doetinchem. Deze laatste club zal als torenhoge favoriet aan de driekamp beginnen want de ploeg speelt twee niveau’s hoger dan Wevo en Bovo, in de Topdivisie. Om 15.30 uur zal dames 1 de degens met Orion gaan kruisen. Alleen de winnaar van deze driekamp gaat door naar de achtste finales.

Met deze drie wedstrijden belooft het een mooie volleybaldag te worden in ’t Trefpunt. Iedereen is van harte welkom om bij de wedstrijden te komen kijken, de entree is vrij. Dus kom Dames 1 aanmoedigen.

Het volledige speelschema: 11.30 uur: Wevo’70-Bovo, 13.30 uur: Bovo-Orion, 15.30 uur: Wevo’70-Orion