Beker: Dames 1 wint van Bovo maar kan niet stunten tegen Orion

Dames 1 is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de nationale beker. In de driekamp in de tweede ronde werd weliswaar overtuigend gewonnen van mede-tweede divisionist De Hofnar/Bovo (3-0) maar het twee niveaus hoger acterende Seesing Personeel/Orion bleek een maatje te groot (0-3). De topdivisionist uit Doetinchem plaatste zich zo terecht voor de achtste finales.

Dames 1 en Bovo, die elkaar een week eerder ook al hadden getroffen in competitieverband in Aalten (3-1 zege Wevo) moesten al vroeg aan de bak. Om 11.30u stond hun duel op de rol en de ploeg van Jeroen Sanders bleek meteen goed wakker. Het werd 25-16 in de eerste set. In de tweede vocht Bovo zich terug in het duel, maar moest zich met 25-23 toch gewonnen geven. Daarmee was de geest bij Bovo een beetje uit de fles en Dames 1 had zelfvertrouwen getankt, hetgeen resulteerde in een duidelijke 25-13 en dus 3-0.

De meiden konden na de lunch kijken hoe hun tweede tegenstander, topdivisionist Orion, het zou doen tegen Bovo. Jeroen Sanders constateerde al vrij snel dat Orion uit haar ruime selectie een paar speelsters spaarde voor het duel tegen Wevo. Maar desondanks maakte Orion korte metten met Bovo (3-0 via de setstanden 25-13, 25-10, 25-11), zodat de winnaar van de driekamp moest komen uit het duel Wevo’70-Orion.

Voor een goed gevulde tribune verkocht Dames 1 haar huid vervolgens zo duur mogelijk. In de eerste set werden de meiden een aantal keren op een paar punten achterstand gezet, maar even zo vaak vochten ze terug tot 14-14, vooral door goed te serveren. Maar daarna gaf Orion gas en maakte Wevo een paar onnodige fouten te veel: 16-25. In de tweede set leek Orion, dat aanvallend duidelijk superieur was, sneller weg te lopen, maar Dames 1 klampte aan en liet zich niet zomaar opzij zetten. Jeroen Sanders greep ook regelmatig naar wissels, maar het kon niet voorkomen dat Orion ook deze set won: 18-25.

In de derde set, met opnieuw wat wissels, ging Wevo nog een keer de strijd aan. Dames 1 pakte een paar keer een minieme voorsprong maar het leek tevergeefs toen Orion op 24-20 het eerste matchpoint had. De meiden wisten er echter twee weg te werken en dwongen de gasten zo nog in een time-out. Daarna was het echter gedaan, Orion won de set met 25-22, daarmee de wedstrijd met 3-0 en de Doetinchemse ploeg gaat volkomen terecht door naar de achtste finales van de nationale beker.

Voor Dames 1 was het een mooie ervaring om eens in eigen huis te spelen in de nationale beker. Van een fanatieke supporter kregen ze voor hun inspanningen nog een mini-beker…. Ze kunnen zeker vertrouwen putten uit het vertoonde spel richting het vervolg van de competitie.