We kunnen (bijna) weer: beachvolleybalvelden worden versneld aangelegd!

Impressie van hoe het kan worden!

Door de coronacrisis beleven we lastige tijden, waarbij we (bijna allemaal) het nu al een paar maanden zonder volleybal moeten doen. Binnen de vereniging is naarstig gezocht naar een mogelijkheid aan die situatie een eind te maken. En die is nu gevonden: de beachvolleybalvelden op het terrein van UD, waar we eerder over hebben bericht, worden nu versneld en met spoed aangelegd! Dat betekent dat we, als het allemaal meezit, al binnen twee weken weer kunnen (beach)volleyballen!

Binnen Wevo’70 is de afgelopen weken koortsachtig nagedacht en gewerkt aan een mogelijkheid om weer te kunnen volleyballen. De jongste jeugd mocht sinds een paar weken weer aan de slag, maar dat ging niet zomaar. De sporthal is nog verboden terrein. Volleyballen mag alleen in de openlucht en met restricties en alleen met een plan van aanpak en na toestemming van de gemeente. Sinds kort mogen ook de oudere jeugd en volwassenen weer.

Remmende invloed
Maar ja, waar doe je dat? Verschillende opties zijn de revue gepasseerd: trapveldjes, speelveldjes, naar beachvelden in omliggende plaatsen. Aan allemaal zaten voor- maar vooral ook nadelen. Ondertussen was er ook nog de geplande aanleg van het beachcomplex in samenwerking met en op het terrein van voetbalvereniging UD. Het coronavirus had ook op die plannen een remmende invloed, onder meer het binnenhalen van het benodigde geld liep logischerwijs een stuk moeilijker in deze economisch onzekere tijden. Maar omdat we allemaal zo graag weer met onze sport aan de slag willen, is in onderling overleg, vanzelfsprekend ook met UD, besloten de pittige begroting (enkele tienduizenden euro’s!) wat te versoberen zodat we in staat zouden zijn de velden aan te leggen en dan ook nog eens versneld.

Puntjes op de i
Vandaag, woensdag, zijn formeel de laatste puntjes op de i gezet betreffende de overeenkomst met UD. Het tijdsplan en de werkzaamheden zijn in kaart gebracht en vastgelegd. Grofweg is het de bedoeling om al komende dinsdag te beginnen met voorbereidende werkzaamheden en het weekend erop reeds het zand gestort te hebben zodat er in principe de week erna al gespeeld zou kunnen worden. De afwerking met afrastering en tegels zou dan de volgende zaterdag moeten volgen.

Fantastische ontwikkeling
We denken dat dit een fantastische ontwikkeling is in een heel moeilijke tijd. We hopen dan ook dat het allemaal gaat lukken en dat zal alleen maar kunnen als wij als leden van de vereniging ook ons steentje bijdragen en de handen uit de mouwen steken op bepaalde momenten. Uiteraard zal dit allemaal moeten gebeuren met de beperkingen die de maatregelen rond het coronavirus ons opleggen, maar we hebben jullie hulp wel nodig. Daarvoor zullen jullie binnenkort een oproep krijgen. Intussen zal er gekeken worden naar het maken van een planning voor wie en wanneer op de velden kan trainen en spelen. Zo gauw daar meer bekend over is, horen jullie dan vanzelfsprekend meteen.

We denken en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. We gaan ervoor!

Bestuur Wevo’70