Speelster in the picture (6): Roxy!

Het beachvolleybal komt eraan, maar net hiervoor kunnen we in de rubriek ‘Speelster in the picture’ lezen hoe Roxy denkt over (beach)volleybal. Over Roxy zegt trainer/coach Gilbert dat ze ‘altijd maximale inzet toont, een echte teamplayer en een sterke aanvoerster is die het altijd voor het team opneemt’. En medespeelster Kaylee sluit zich daar helemaal bij aan en voegt nog toe dat ze ‘naast heel fanatiek ook heel sportief en altijd gezellig is’.
Nou: hoog tijd dus om echt kennis te maken met Roxy!

1. Roxy, heb jij ambities om in de toekomst zo hoog mogelijk te spelen? Waar denk je dat te doen, bij Wevo’70 en misschien toch ergens anders? Vertel.
“Daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, ik vind het bij Wevo’70 prima en ik vind dat ik hier nog genoeg kan leren, dus ik denk dat ik gewoon bij Wevo zal blijven.”

2 .Je volleybalt en wint vaak ook een wedstrijd op mentaliteit? Hoe zie jij jezelf daarin?
“Euhm, ik denk dat wij bij A1 elkaar wel konden oppeppen en elkaar helpen. Wij konden onderling allemaal heel goed met elkaar overweg, dus dat helpt ook wel bij de wedstrijden. Ik zie mijzelf daar niet anders in, want zo waren er wel veel uit het team.”

3. Stel: je draait de klok vooruit, wat ga je anders doen komend seizoen in D2?
“Doordeweekse wedstrijden winnen, wij hadden best vaak doordeweeks een wedstrijd en die verloren we bijna altijd en dat hadden we meestal aan onszelf te danken en heel soms aan de scheidsrechter.”

4. Je bent speelster bij de jeugd, maar ook bij D2. Meerdere trainers zijn betrokken bij jouw ontwikkeling? Welke positief effect heeft dit op jou?
“De trainers zien altijd andere dingen waarin ik mij nog kan ontwikkelen en verbeteren, ik vond het altijd wel fijn want wij waren met de trainingen van de A1 en A2 met 17 en dan hebben ze natuurlijk niet tijd voor iedereen. Met dames 2 kan ik natuurlijk ook veel van teamgenoten leren omdat zij al meer ervaring hebben.”

5. Je bent een speelster die bij meerdere trainers op de shortlist staat, welke persoonlijke eigenschappen van jouw zorgen daarvoor? 
“Ik heb wel doorzettingsvermogen, als ik iets wil, dan ga ik er ook wel voor en verder ben ik ook wel sociaal en ik zie alles meestal wel positief.”

6. Vakantietijd komt ook richting Weerselo, je gaat zandhappen bij de nieuwe beachvelden binnenkort. Welke ervaringen heb jij met beachvolleybal?
“Als de volleybaltrainingen waren afgelopen, dan spraken we vaak af met het team of met vriendinnen te gaan beachvolleyballen, toen dat nog kon achter de bieb dan.”

7. Wat zijn de karakterkenmerken bij jezelf die je omarmt?
“Sociaal, motiverend en positief.”

8. Roxy, stel je gaat binnenkort voor de eerste keer beachen. Je verwacht een beachvolleybalveld, echter het blijkt een beachhandbalveld te zijn geworden, wat ga je doen? 
“Dan ga ik handballen, lijkt me ook wel een keer leuk om te doen.”

9. Welke doelen heb jij in het maatschappelijk leven? Zit je op schema? 
“Ik zou graag de opleiding die ik doe willen halen en hierna zou ik graag nog Social Worker willen studeren.”

10. Wat is je favoriete Wevo’70 yell?
“Fiesta!”

Roxy, bedankt voor de bijdrage! Tot in de zandbak, met groet, Ron de Jong, trainer MA1, 2018/2021 

In The Picture aflevering nr. 7 zal met een speelster van MA1 zijn, maar dan uit seizoen 2018/2019. Ze is niet de grootste maar wel groots in haar specifieke volleybalfunctie.